El Comú rebutja la repressió i reclama la llibertat dels detinguts i processos de diàleg

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comúdelleida reitera el seu rebuig a les vies repressives per encarar el conflicte català, que en la darrera setmana s’han concretat en una sentència profundament injusta, en noves detencions i en un ús de la força en molts casos injustificat per part de les forces de l’ordre, amb nombroses persones ferides.

Compromeses en la no-violència, reconeixem la legitimitat de les protestes d’aquesta darrera setmana, a les que també ens hem unit en defensa dels drets i les llibertats, tot i que lamentem que l’explosió de ràbia d’aquests dies hagi dut a actituds puntuals de violència que han provocat preocupació i alarma en molts veïns i veïnes de la nostra ciutat i danys a béns comuns i particulars.

Seguim apostant per la no-violència com a principi fonamental en l’acció de protesta, però no ens volem sumar a condemnes criminalitzadores de la protesta dels mateixos que porten anys negant l’atenció a les reivindicacions massives i pacífiques que ha protagonitzat una bona part del poble de Catalunya, ni dels que apliquen criteris selectius a l’hora de magnificar, qualificar i condemnar actes violents segons la ideologia dels involucrats, atiant un discurs de l’odi que ha donat ales al feixisme.

Reclamem la llibertat de les persones detingudes i el màxim respecte a la llibertat de protesta. Ni la repressió judicial ni la policial resoldran el conflicte polític. Tampoc no el resoldran els aldarulls ni la destrucció de béns urbans. Per això reiterem també la necessitat de posar en marxa urgentment processos de diàleg que permetin abordar el conflicte polític a Catalunya i a Espanya, tot reconeixent la demanda àmpliament majoritària a Catalunya, i també significativa a Espanya, de superar el marc del 78. Ho demanàvem ja en el nostre posicionament després de l’1 d’octubre, i lamentablement seguim esperant-ho dos anys després.

Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest