El Comú s’oposa frontalment al consorci sanitari i aposta per una escola bressol accessible a les famílies en situació vulnerable

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

Des del Comú de Lleida assumim i fem explícit el nostre total suport a la Marea Blanca de Ponent i Pirineus i, com consta al nostre programa, ens oposem al consorci sanitari que el govern vol implantar al territori per la seua vocació de mercantilitzar i privatitzar de manera encoberta la sanitat pública del territori. Reiterem el compromís del Comú de Lleida en la construcció d’un sistema sanitari 100% públic, que reforci l’ICS integrant en el seu si els diferents dispositius sanitaris en lloc de fragmentar-lo, i el doti d’una gestió eficient, transparent i sota control democràtic.

Com consta al programa del Comú, promourem una moció en contra del consorci sanitari de Lleida. Tot i que la Paeria té competències limitades en temes de sanitat, la salut ha de constituir un objectiu fonamental i cal tenir una acció decidida pel que fa a polítiques de prevenció, protecció i promoció de la salut.

Protesta de Marea Blanca al Ple Paeria contra el suport del PSC al consorci sanitari

Protesta de Marea Blanca al Ple Paeria contra el suport del PSC al consorci sanitari

Potenciarem la xarxa d’Escoles bressol municipals

L’educació és la peça clau en la construcció del futur, l’eina de transformació social per excel·lència, els fonaments d’una ciutadania cohesionada, participativa i responsable.

Farem la xarxa d’EB municipals realment accessible mitjançant una política de subvencions per a les famílies en situació més vulnerable. Destinarem els recursos necessaris a detectar i actuar en situacions de risc de pobresa, malnutrició, o d’exclusió social en els infants. Exigirem a l’administració competent que es garanteixi la cobertura dels ajuts de menjador per a aquelles famílies que compleixin els requisits de les bases de les convocatòries, però que per motius administratius o burocràtics en poguessin quedar exclosos.

Defensem el concepte de ciutat educadora, de ciutat que no és només un espai físic sinó un espai mental construït entre tots i totes.

Mantindrem polítiques especialment compromeses amb la infància, l’adolescència i la joventut, com etapes clau en la formació física, intel·lectual i emocional de la persona.

Oferirem programes a les escoles per fomentar la participació a la ciutat, per conèixer l’administració pública i les formes de participació. Inclourem entre les competències del Plenari del infants la decisió sobre part dels pressupostos que afecten a la infància i l’adolescència.

Afavorirem la cultura de la participació entre els adolescents i els joves, facilitant l’accés a espais i serveis que els permetin la creació d’espais autogestionats en els quals desenvolupar la seva creativitat, el seu esperit crític, la capacitat de treballar en comú, la implicació en projectes.

Promourem el desenvolupament de projectes de convivència intercultural entre la gent jove, i incentivarem la participació de joves nouvinguts/es a les entitats juvenils del municipi.

Oferirem suport a les entitats que promouen el voluntariat juvenil, entès com un valuós mecanisme de descoberta i d’ampliació en les necessitats socials.

Col·laborarem activament amb els centres de formació d’adults, i amb els centres culturals en general, per donar oportunitats de formació formal i no formal a aquells que no les van tenir al seu dia o que simplement volen mantenir viu el seu esperit d’eixamplar el coneixement.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest