El Comú trau 8 urnes al carrer per elaborar la llista electoral

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , , , , .

El procés de primàries culmina aquest cap de setmana amb votacions, demà dissabte, obertes a tota la ciutadania a 8 punts de la ciutat i una assemblea, diumenge, per decidir la persona que encapçala la llista

La llista electoral de la candidatura del comúdelleida a les eleccions municipals del 24 de maig la decidirà tota la ciutadania de Lleida. L’agrupació d’electors defensa la transparència i la participació com a eixos bàsics per construir una ciutat oberta, governada amb una nova manera de fer política.

A la votació podran participar totes les persones majors d’edat residents a la ciutat de Lleida

Per això, el comúdelleida traurà les urnes al carrer aquest dissabte en 8 punts de la ciutat amb una quarantena de persones voluntàries per tal de permetre a tota la ciutadania participar d’un procés de primàries diferent al de qualsevol altra força política de la ciutat i que sí han adoptat candidatures d’altres localitats com Igualada o l’Hospitalet.
Aquest procés, que ja ha començat amb la votació telemàtica de les persones adherides a través del web, culmina aquest cap de setmana amb votacions al carrer i una assemblea diumenge a l’Ateneu Popular de Ponent, per concretar la persona que ocuparà el primer lloc de la llista.
El procés de primàries es va iniciar dimecres amb l’obertura de les votacions telemàtiques a través de la web, una possibilitat que tenien les persones adherides al projecte, gràcies al programari Agora Voting adaptat per Pirates de Catalunya. Fins aquest migdia, ja havien votat 160 persones. El vot telemàtic s’acaba aquesta mitjanit per donar pas al vot presencial al carrer.
Per fer possible que tothom qui vulgui pugui participar en la decisió de l’ordre de la llista electoral del comúdelleida, una quarantena de persones voluntàries muntaran un dispositiu amb 8 taules de votació, 6 de les quals funcionaran tant al matí com a la tarda. L’horari de votació serà de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

Mapa dels punts votació de Primàries Comú aquest dissabte 28

Mapa dels punts votació de Primàries Comú aquest dissabte 28


L’ubicació de les taules és la següent:

  • Plaça Paeria (matí i tarda)
  • Plaça Mossén Cinto Verdaguer, davant de l’Espai Funàtic (matí i tarda)
  • Mercat de Pardinyes (matí)
  • Carrer Sant Antoni, davant l’església de la Sang (tarda)
  • Plaça Europa (matí i tarda)
  • Avinguda de les Garrigues amb Doctora Castells (matí i tarda)
  • Plaça Ricard Viñes (matí i tarda)
  • Pius XII amb Passeig de Ronda (matí i tarda)

A la votació, podran participar totes les persones majors d’edat residents a la ciutat de Lleida. A cada taula, hi haurà paperetes amb els noms de les 14 persones que s’han presentat a les primàries i una breu presentació amb la seva fotografia, informació que també està disponible al web comudelleida.cat. La gent que voti n’haurà de triar 5. Cada taula comptarà amb una persona que farà de fedatària per tal de supervisar el correcte desenvolupament de la votació i que comprovarà, a través d’un aplicatiu web en què s’introduiran els números dels DNI, que una mateixa persona no pugui votar dues vegades.

Candidats i candidates a #PrimàriesComú

Candidats i candidates a #PrimàriesComú


Un cop tancada la votació al carrer, es procedirà a fer el recompte de les paperetes, que afegit al dels vots telemàtics, determinarà el criteri principal a l’hora d’ordenar la llista electoral, perquè també cal tenir en compte el criteri de paritat.
Aquest procés culminarà diumenge amb una segona volta de les primàries que tindrà lloc en l’assemblea convocada a les 10h a l’Ateneu Popular de Ponent. En l’assemblea es donaran a conèixer el nombre de vots que ha obtingut cadascuna de les persones candidates i es presentaran les voluntàries a optar al número 1 de la llista entre les que hagin obtingut més d’un 5% dels vots, tal i com estableix el reglament de primàries aprovat per consens el passat mes de febrer. Les persones assistents a l’assemblea votaran, d’entre els candidats i candidates voluntàries, qui creuen que ha d’encapçalar la candidatura del comúdelleida. A partir d’aquí, es confeccionarà la llista seguint els criteris de paritat i de vots obtinguts a les primàries obertes.
En definitiva, aquest procés obert i transparent permet donar veu a la ciutadania. Una ciutadania que, a causa d’una una llei electoral caduca que no respon a la voluntat participativa de la societat actual, no té dret a triar persones concretes a través de llistes obertes el dia de les eleccions municipals. D’altra banda, el procés de primàries que ha posat en marxa el comúdelleida ajuda a complir amb el que exigeix la junta electoral, que és ordenar la llista. Però no s’ha d’oblidar que la candidatura la conformaran un equip de persones que respon i respondrà al mandat polític d’una assemblea oberta a la participació de tota la ciutadania, segons estableix el marc organitzatiu aprovat pel comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest