El Comú valora la bona predisposició del Consell Comarcal per incorporar millores en el plec de menjadors

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged , .

El Comú de Lleida ha incidit des d’un primer moment perquè el procés per fer els plecs no es restringís a les aportacions de les formacions polítiques. Al setembre vam demanar els plecs perquè estiguessin a l’abast d’entitats, moviments socials, AMPES i centres educatius, perquè hi tinguessin veu espais lliures de debat com Marea Groga que han fet una gran feina per millorar els plecs.

IMG_20151217_110744

Ple del Consell Comarcal del passat desembre


Des del Comú volem felicitar l’actitud de la presidència del govern del Consell Comarcal del Segrià i dels funcionaris durant tot el període de negociació del plec de condicions del servei de menjador de les escoles. Durant aquests mesos el Comú també ha aportat propostes -algunes de les quals van alineades amb les que altres organitzacions han fet- per millorar l’alimentació dels nostres fills i filles a les escoles en els propers 4 anys, que resumim:

  • Ha augmentat substancialment la quantitat de certificats que es tenen en consideració en la valoració que es fa per introduir productes ecològics i de proximitat.
  • Hem aconseguit un avanç fonamental en transparència: que l’empresa concessionària hagi de fer públic el seu marge de benefici industrial.
  • Els plecs donen majors garanties i capacitat al Consell Comarcal per rescindir el contracte si no es compleixen les condicions mínimes en la gestió del servei. S’endureixen les sancions per incompliment de les obligacions de l’empresa.
  • També remarquem que més del 50% de la puntuació de les empreses té a veure amb l’oferta de personal, amb l’oferta de ràtio de monitors.

En el vessant negatiu, es manté el preu de menjador que es cobra a les famílies tot i que ha baixat l’IVA en la factura de monitors, ja que així ho ha decidit Ensenyament. No queda reflectit en el contracte ni en les millores que poden presentar les empreses la qualitat de l’elaboració dels plats: entenem que seria desitjable que la perícia del personal de cuina entrés en la valoració.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest