El Comú valora que la Paeria posi fil a l’agulla per resoldre la situació que pateix el centre històric però demana treball conjunt i descentralitzar els serveis assistencials

Posted on Posted in Notícies.

El Comú de Lleida va sol·licitar fa una setmana una reunió amb l’equip de govern per poder tenir de primera mà tota la informació sobre les mesures preses al voltant dels temporers de la plaça del Seminari i per fer arribar la voluntat de l’agrupació d’electors de treballar col·lectivament per cercar solucions d’emergència i també a llarg termini.
Després de la trobada amb l’alcalde accidental Xavier Rodamilans fem les següents valoracions:
1. Valorem positivament les solucions d’urgència que hem conegut avui mateix, i que consisteixen en posar uns 25 llits plegables a l’hostal Jericó però lamentem que arribin tard i només quan hi ha hagut pressió social, política i mediàtica. Cal, però, no descuidar l’atenció cap a les persones que romandran a la plaça del Seminari, i implementar amb urgència mesures d’higiene bàsiques com ara urinaris i algun sistema de protecció per la pluja.
2. Entenem que cal sumar totes les voluntats per cercar amb urgència la millor solució en pro de la dignitat de les persones i treballar també a llarg termini perquè la situació no es reprodueixi any rere any. Per això valorem positivament la voluntat expressada per l’equip de govern de fer una reunió amb tots els agents implicats (veïns, grups polítics, entitats socials,…). Estem esperançats en què no passi com en totes les campanyes anteriors, on la recerca de solucions es va aparcar en acabar la campanya de la fruita.
3. D’altra banda, pensem que no s’ajusta a la realitat pensar que la campanya de la fruita s’acabarà el 21 d’agost, com es va evidenciar, sense anar més lluny, la temporada passada. La recollida, si bé potser amb menys intensitat, s’allarga fins ben entrat el més de setembre amb productes com la nectarina, i les solucions d’emergència ho han de tenir en consideració per allargar les setmanes necessàries l’atenció a aquestes persones.
4. La situació dels temporers, i tantes altres situacions a Lleida, requereixen més dotació pressupostària per a atenció social. Per al Comú és un àmbit d’actuació prioritari i estenem la mà al l’alcalde accidental perquè, com a regidor, lluiti per tenir més dotació pressupostària, pel canvi de polítiques que no han aportat solucions i per fer efectiva aquesta voluntat expressada de treballar plegats amb els diferents agents socials per cercar les millors solucions a mig i llarg termini.Reunió Comu amb Rodamilans 15. El Centre Històric està suportant més serveis assistencials dels que pot suportar el barri, i pensem que caldrà treballar, a partir de la reunió de setembre i les posteriors, per cercar solucions perquè no tot el treball assistencial es concentri en aquest barri, tal com reivindiquen des de fa anys diferents entitats com la Plataforma per la dignificació del Pla de l’aigua. Des de Comú ens vam quedar sols en la demanda d’una comissió específica d’emergència social que no es va incorporar al cartipàs, i que es fa evident que és necessària en la situació viscuda a la plaça del Dipòsit i en tantes altres a la nostra ciutat.
El Comú ha proposat que tant el síndic de greuges de la Paeria com el Síndic de greuges de Catalunya poguessin participar en la trobada, però han excusat la seua presència perquè no els ha estat possible.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest