El comúdelleida aconsegueix que la pujada de l’aigua no afecti a la majoria de llars

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

El comúdelleida no s’oposarà a la proposta de modificació del rebut de l’aigua i el clavegueram després que el govern hagi acceptat revisar la seua proposta d’increment lineal i substituir-la per una pujada amb un impacte mínim per a la majoria de llars.

El 87% dels usuaris, que tenen consums inferiors als 9 m3 només veuran incrementat el rebut de l’aigua i clavegueram en 65 cèntims al mes (0,45 euros per clavegueram+0,20 euros part fixa aigua+ 0 increment per consum). Sí que es preveuen increments progressius per als grans consumidors d’aigua, possibilitant així un equilibri en el contracte que garanteixi les inversions i el manteniment del fons social que s’havien pactat ja l’any anterior.

La introducció d’aquesta progressivitat en el preu suposa també un incentiu de l’estalvi en el consum d’aigua, atès que els increments de preu es concentren en els trams més alts de consum. El pacte a què ha arribat ERC, el comúdelleida i el PSC preveu també que en el termini d’una setmana s’acordarà el calendari d’obres per al que queda d’any i el pla d’obres prioritàries per als següents.

Millorar el mal contracte que arrosseguem dels governs del PSC

L’acord sobre el preu de l’aigua va vinculat amb la revisió del contracte amb la companyia Aigües Lleida, per clarificar les obligacions inversores i financeres de l’empresa. Aigües Lleida mantenia unes reclamacions de deute amb l’ajuntament que s’han vist rebaixades, obligant a l’empresa a comptabilitzar el rendiment financer que li han donat els diners que no ha invertit en els darrers anys.

El comúdelleida s’abstindrà en les dues votacions, relatives al preu i contracte de l’aigua, permetent-ne l’aprovació en reconeixement de l’esforç per donar viabilitat a un mal contracte de l’aigua que l’actual govern va heretar del PSC. Tot i així, aquest no és el nostre model per a la gestió de l’aigua i seguim exigint al govern actual que, tal i com figurava en el Pacte d’Entesa, estudiï la municipalització del sistema de cobrament del servei de l’aigua passant d’un model de preu públic a un de taxa municipal i que exerceixi un major control del servei i cost del nombrosos serveis públics externalitzats.

La manca de compromís de Junts amb l’acció de govern

L’acord amb el comúdelleida i el PSC permet a ERC superar la manca de suport del seu soci de govern, Junts x Catalunya, per donar solucions a la gestió del contracte vigent de l’aigua. Una situació paradoxal que entenem que parla d’un govern poc compacte que ha d’anar a buscar suports en el grup al qual fa foragitar del govern per suplir la manca de compromís del que es va quedar.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest