El Comúdelleida demana actuacions per ampliar la xarxa de vianants

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Notícies, Paeria and tagged , .
Els carrers Pi i Maragall, entre Salmeron i la Plaça del Treball; Alfred Pereña, des de Príncep de Viana a Rovira Roure; la zona entre les places Ricard Viñes, 8 de març, les Missions i Pau Casals. Aquestes són les zones i carrers per a les quals el comúdelleida demana un estudi de pacificació i vianalització, acompanyat d’un procés de participació ciutadana que permeti explicar i modular el projecte comptant amb les aportacions ciutadanes.

La vianalització d’aquests carrers permetria estendre i connectar els actuals corredors de vianants del carrer Major, Parc d’Entrevies i zona de Ricard Viñes (veure mapa), configurant una xarxa de corredors que facilitaria els desplaçaments a peu de forma ràpida i segura. Aquests corredors, a més, constitueixen zones d’esbarjo, de gaudi del carrer, que repercuteixen en la dinamització del comerç i els serveis.

Avantatges de la vianalització

Guanyar espai per als vianants presenta també altres avantatges individuals i col·lectius. Les actuacions per facilitar i promoure el desplaçament a peu han de repercutir en la disminució de la contaminació, que a Lleida presenta uns índexs preocupants. Moure’s a peu té també beneficis per a la salut individual i resulta en una reducció dels accidents, tal i com s’ha demostrat en les ciutats que més avançat en aquesta línia.

Per tot plegat, el grup municipal proposa que s’encomanin els estudis de vianalització i pacificació d’aquests carrers, i que es realitzi un procés participatiu per presentar aquests estudis i recollir les aportacions ciutadanes al respecte. També es proposta la realització de campanyes de sensibilització i promoció dels desplaçaments a peu, per fomentar el caminar com a forma preferent de desplaçament a la ciutat.

Una trajectòria en defensa d’una ciutat per a vianants

L’ampliació de la xarxa de vianants s’emmarca en tot un seguit de propostes impulsades pel grup del comúdelleida. Al 2016 promovíem l’adhesió de Lleida a la Xarxa de ciutats que caminen. Al 2019 Lleida declarava l’emergència climàtica, que ens obliga a reduir les emissions. I al 2020 el comúdelleida va presentar a govern una proposta de mobilitat, en la qual s’insereix aquesta proposta d’ampliació dels corredors de vianants.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest