El comúdelleida participa en la jornada sobre Finançament Local al Parlament

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Comú de Lleida and tagged , , , .

La cap de llista Laura Bergés, ha participat aquesta tarda en la Jornada de Finances Locals celebrada al Parlament de Catalunya, on s’ha presentat la proposta de llei de finances locals d’En Comú Podem i s’ha debatut sobre les dificultats de l’actual model.

«El finançament local és una assignatura pendent en la descentralització de l’estat, i per això és important reformar el sistema a nivell estatal i també a nivell català, tal com preveu l’Estatut d’Autonomia, mentre seguim treballant en el dia a dia a nivell municipal per definir una fiscalitat local més justa i eficient», ha exposat Laura Bergés.

En aquesta línia, Laura Bergés, que ha participat en la taula dedicada a l’IBI i les finances locals, ha presentat les propostes del comúdelleida en matèria de tributs locals: «Hem aconseguit introduir canvis en l’IBI, en les taxes d’escombraries i en les taxes a empreses per ús del domini públic, que han permès incrementar ingressos amb més justícia i progressivitat fiscal, i reforçant alhora les polítiques d’habitatge i de transició ecològica».

Laura Bergés també ha comentat algunes de les limitacions en l’autonomia financera municipal, que precisament són les que En Comú Podem vol abordar amb la proposta de Llei de finances locals i les propostes de reforma a nivell estatal.

Propostes per a la reforma del sistema de finançament local

La proposta de la llei de finances locals de Catalunya i els mecanismes per garantir l’equitat territorial del sistema de finançament, han estat els temes central de la Jornada, que ha posat sobre la taula les dificultats de l’actual model de finançament local i l’incompliment de l’Estatut d’Autonomia.

Maite Vilalta ha presentat l’informe per a l’el·laboració de la proposta, que té com a eixos centrals el reforç de l’autonomia financera dels ajuntaments combinat amb mecanismes d’equitat territorial. La coordinació entre les administracions i la transparència dels governs cap a la ciutadania, han estat altres punts destacats d’una proposta que explora els marges de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya per millorar el finançament local.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest