El comúdelleida presenta un prec per actuar contra els casos de submissió química amb punxades en espais d’oci nocturn

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

El comúdelleida ha registrat un prec a la Comissió Informativa per les Polítiques de gestió de la Seguretat i Civisme amb diverses mesures informatives, de control i formatives per fer front a les agressions per punxades de substàncies químiques a les dones en espais d’oci.

«Les dones tenim dret a no tenir por quan sortim de festa i per això volem que l’ajuntament s’impliqui en garantir mesures que proporcionin seguretat, i eines per reaccionar davant possibles agressions tant a les pròpies dones com al sector de l’oci nocturn», ha indicat la regidora Elena Ferre.

Davant l’increment de casos de submissió química amb punxades el comúdelleida demana que l’ajuntament difongui el protocol d’actuació enfront les punxades per submissió química a través dels centres cívics, Lleida Joves i entitats i col·lectius juvenils i feministes. També es proposa que els locals d’oci nocturn i els organitzadors de festes populars garanteixin un espai segur o espai lila en els establiments i festes per atendre les dones i que s’incrementi el control i inspeccions de la guàrdia urbana en els espais d’oci nocturn.

En la mateixa línia es reclama la col·laboració de la Regidoria de feminismes amb el sector de l’oci nocturn per acompanyar-los en la implementació de mesures d’inspecció  de bosses i motxilles per evitar l’entrada de xeringues, provisió de tapa-gots i aplicació de protocols d’atenció a les dones per prevenir aquest tipus d’abusos.

També es proposen accions de formació adreçades als treballadors dels locals d’oci nocturn per tal que sàpiguen com actuar en cas de detectar possibles abusos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest