El comúdelleida reclama al govern mesures urgents al Centre Històric

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida ha traslladat al govern la necessitat d’emprendre mesures urgents al Centre Històric en matèria de seguretat, neteja, arbrat i descentralització dels serveis socials, davant els greus dèficits que afecten el centre de la ciutat.

«El govern no pot trigar més a emprendre algunes de les mesures que estaven al Pacte d’Entesa per millorar la seguretat i el benestar a un barri que pateix una degradació que no s’ha revertit» ha manifestat el regidor Sergi Talamonte, que ha assenyalat que «des d’algunes regidories fins i tot s’han fet passos enrere en l’atenció al barri».

Millores en seguretat i neteja

El comúdelleida reclama que s’abordi la problemàtica de la zona de la plaça del Dipòsit, amb mesures que tant l’Associació de Veïns i Veïnes Jaume I com l’Assemblea Som Veïns fa temps que estan reclamant. Més enllà de la posada en marxa d’un pla integral d’intervenció al Centre Històric que és imprescindible, el comúdelleida ha proposat al govern que de forma urgent incrementi la presència regular de policia local en aquesta zona. També ha plantejat que, aprofitant l’increment de places de Guàrdia Urbana, es prioritzi el Centre Històric com a barri per implementar el model de policia de proximitat previst al pacte d’Entesa.

El comú també ha reclamat que des de la regidoria d’Urbanisme es reverteixi la decisió que va prendre el regidor Toni Postius d’eliminar la neteja amb mànega d’aigua al Centre Històric. «No s’entén que precisament s’eliminés l’aiguabatre en aquest barri, que el que necessita és tot el contrari, un major esforç de neteja», ha explicat Sergi Talamonte.

Descentralitzar els serveis d’atenció social

El comúdelleida ha reiterat també la seua demanda de descentralització dels serveis assistencials que històricament s’han concentrat al Centre Històric. «Mentre estàvem a govern, vam treballar amb Serveis Social per traslladar alguns dels serveis assistencials a altres zones de la ciutat» ha assenyalat la regidora Elena Ferre, «i per això volem saber quina és la previsió del govern per fer realitat aquest procés».

Des del comú es va proposar el trasllat dels serveis centrals d’inclusió social que ara es presten al Centre Cívic de l’Ereta, reservant-lo només per a l’atenció a les pròpies necessitats del barri. A més, el grup municipal ha vingut reclamant la creació de nous centres d’acollida col·lectiva en altres punts de la ciutat, per poder reduir la pressió sobre l’equipament de Jericó.

Més arbrat al barri

En relació a l’arbrat, el comúdelleida denuncia que el pla d’arbrat per al 2022 no presta prou atenció al Centre Històric, i ha demanat al govern que el modifiqui per incrementar el verd a les places i carrers interiors del Centre Històric.
«Veiem que la plantació prevista al Centre Històric es concentra en zones perifèriques del barri, com el carrer Blondel o Camp de Mart, i no s’entomen plantacions a llocs com la Panera, la plaça del Dipòsit i altres carrers del nucli intern del barri, que havien quedat pendents l’any passat», ha explicat el regidor Sergi Talamonte, fent referència al pla d’arbrat del 2022 que el grup va sol·licitar a la darrera comissió d’urbanisme. «En canvi, se seguix mantenint una previsió de plantació important a altres barris que ja van acollir més plantacions en anys anteriors i que a més ja tenen també espai verd particular, com Ciutat Jardí», ha afegit.

Per això, el comúdelleida demana a l’equip de govern que revisi el pla d’arbrat per concentrar esforços en els barris que tenen més mancances d’arbrat, entre els quals hi figura el Centre Històric. Una demanda que el grup municipal ja havia traslladat al govern durant la negociació dels pressupostos.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest