El Consell Comarcal aprova novament un canvi del contracte de menjador que afavoreix la concessionària i va contra l’interès comú

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal, Notícies and tagged , .

Ens oposem frontalment a la nova modificació del contracte del servei de menjador escolar a l’empresa Alessa que s’ha aprovat avui al ple celebrat al Consell Comarcal. El contracte deixa clar que qualsevol modificació del nombre de monitors ha de ser a càrrec de l’empresa. I, per altra banda, també deixa clar que l’empresa ha d’assegurar la capacitació necessària per cobrir les necessitats educatives dels alumnes. Igual que els dos canvis que vam denunciar al maig, aquest nou canvi suposarà un altre increment de preu als usuaris quan hauria de ser la concessionària qui assumeixi aquestes despeses. Valorem que va contra l’interès general aprovar una modificació de contracte per augmentar el benefici de l’empresa que dóna servei de menjador a tota la comarca, sense cap informe tècnic o jurídic que ho avali.

Hem preguntat repetidament al president de la Comissió d’Ensenyament i Cultura del Consell Comarcal, sense obtindre cap resposta, en base a quin punt es modifica el contracte per donar beneficis extra a l’empresa per aportar monitors per cobrir les necessitats de diferents centres. Beneficis que ja són més de 10.000€ sumant aquesta tercera modificació.

Queda clar que s’han de cobrir les necessitats de monitoratge en les millors condicions i amb la formació adequada, però precisament aquesta és una obligació contractual de l’empresa. Creiem que el Consell Comarcal ha de vetllar per l’interès general i no per l’interès econòmic d’una empresa que ja té un important benefici per donar el servei de menjadors escolars.

En aquest sentit la presidenta del Consell Comarcal s’ha compromès a facilitar un informe de secretaria que estudii si hi ha cap fonament legal per justificar la modificació del contracte. Des del Comú de Lleida considerem que no és seriós encomanar informes ara quan ja s’han aprovat tres modificacions de contracte.

Ple Consell Comarcal febrer 2017

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest