“El conveni amb API facilita lloguer a famílies amb pocs recursos i dóna seguretat als llogaters”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

Fem un pas social endavant amb la presentació d’un conveni amb els API que ha de permetre ampliar el parc de lloguer per a famílies amb pocs recursos

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte destaca els avantatges de cedir els habitatges buits, ja que, a més de garantir el cobrament del lloguer i de la reparació en cas de desperfectes, es gratifica els propietaris amb una rebaixa del 90% de l’IBI i un 50% de l’ICIO.

L’Ajuntament de Lleida i el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària col·laboraran estretament per destinar habitatges a lloguer social. El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Energètica, Sergi Talamonte, i el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, han signat un acord mitjançant el qual l’entitat posarà a disposició de la Paeria pisos de particulars, per ampliar el parc d’habitatges de lloguer, sumant-los als que actualment gestiona la Xarxa de Mediació de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU).

El tinent d’alcalde ha qualificat de “molt important” aquest acord, “per intentar mobilitzar tots els habitatges buits de la ciutat, que no hi ha interès per treure al mercat, des del punt de vista econòmic, i pels quals la Xarxa de Mediació és la solució”. En aquest sentit, Sergi Talamonte s’ha mostrat esperançat “que amb aquest conveni les famílies amb pocs recursos puguin accedir a habitatges assequibles a les seves capacitats”.

Talamonte ha volgut destacar els avantatges que representa pels propietaris d’habitatges buits la cessió dels immobles a la Xarxa de Mediació. “L’Ajuntament de Lleida els ofereix una rebaixa del 90% de la contribució urbana (IBI); un 50% de l’impost d’obres (ICIO); l’assegurança del cobrament del lloguer i l’assegurança en cas de desperfectes. Tot i això, a més d’evitar-se el recàrrec del 50% de l’IBI per habitatge buit”.

Els API adherits assessoraran els propietaris dels immobles sobre aquest acord amb l’Ajuntament de Lleida, recolliran l’oferta dels immobles per tal de gestionar-los a través d’aquesta borsa i atendran els sol·licitants que provinguin tant de l’Oficina Local d’Habitatge com de la resta de ciutadans que sol·licitin l’accés directament.

Signatura conveni amb APIs, 25 d’octubre de 2019

Signatura conveni amb APIs, 25 d’octubre de 2019

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest