El ple diu no a estudis d’impacte i consultes vinculants abans de fer nous centres comercials

Posted on Posted in Paeria and tagged .

La moció del Comú demanant estudis comercials i una consulta ciutadana abans d’endegar cap nou centre comercial ha estat rebutjada. “Volem donar veu a la ciutadania i pensem que cal un estudi d’impacte que complementi el d’oferta i demanda” ha explicat el regidor Sergi Talamonte. L’únic punt aprovat ha estat el tercer “donar la màxima difusió, en igualtat de condicions, a totes les conclusions aportades”, mentre que s’ha tombat l’estudi d’impacte -malgrat els vots a favor de CIU i ERC- i la consulta vinculant, que no ha rebut suports.
Per donar el temps necessari en la recerca del consens, hem retirat la moció sobre la servitud de pas en el terme municipal de Lleida. Vista la bona voluntat d’altres grups, cercarem acords més amplis durant el proper mes.

IMG_2801

Ple Paeria del 29 de gener de 2016


Hem començat fent 8 preguntes sobre 16 decrets d’alcaldia després d’haver repassat, com hem fet des del primer dia, tots els decrets que hi havia sobre la taula, en aquest cas uns 700. Hem votat en contra del conveni amb la Fundación Bancaria Ibercaja, perquè, com ha assenyalat Carlos González, “si vol fer publicitat, que se la pagui i que deixi de desnonar”
IMG_2820
Hem votat a favor de la moció de CIU, que s’ha aprovat, sobre pressupostos participatius. Només l’abstenció de Cs trenca el consens dels grups. Sobre mocions de canvis de nom de carrers, el Comú ha apostat per eliminar vestigis feixistes i per un procés participatiu amb experts, que permeti reconèixer aquelles persones que ho mereixen per la seua trajectòria. “No es revenja, es memòria històrica i salut democràtica” ha resumit Carlos González. Malauradament, només s’ha aprovat la moció canvi nom carrers de CIU, mentre que la d’ERC-Crida sobre noms franquistes ha estat tombada amb vots en contra de PSC-Cs-PP.
S’ha consensuat moció Crida per a la realització d’un pla de gestió integral del patrimoni a la ciutat de Lleida.
I finalment s’ha tombat la moció de la FAVLL per instar CiU, Cs, ERC, PP i Comú a retirar la moció per despolititzar la FAVLL. Només PSC i Crida hi han donat suport.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest