El PSC no ha estat capaç de presentar una proposta seriosa de govern que pogués reunir els suports necessaris

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

Ni el càlcul electoralista del PSC ni l’immobilisme d’un govern que ha frustrat les expectatives de canvi són una solució a les necessitats de Lleida.

El comúdelleida considera que, davant la crisi de governabilitat que s’ha produït a la Paeria, s’ha d’obrir un nou escenari per treballar en consensos amplis per afrontar els reptes de la ciutat des del que representa la majoria de vots de canvi i de progrés que es van expressar en les darreres eleccions.

Atrapades entre l’electoralisme i l’immobilisme?

«El PSC sota el lideratge de Fèlix Larrosa no ha estat capaç de debatre i construir una proposta d’alternativa de govern que sumés cap suport més enllà del seu propi grup i, potser, dels regidors i regidores no adscrites», ha explicat el regidor del comúdelleida Sergi Talamonte. El comúdelleida considera que Fèlix Larrosa ha volgut aprofitar la falta de confiança que genera el govern d’ERC i Junts per fer una operació electoralista reclamant el suport dels grups de l’oposició sense tenir un projecte clar de govern, ni en quant a la composició d’aquest govern alternatiu ni en quant al pla d’acció i el pressupost que hauria de desplegar.

En aquest sentit, el comúdelleida recorda que el PSC no va acabar d’aclarir si plantejava un govern només amb el Comú o si contemplava un tripartit impossible que incorporés al PP, i que Félix Larrosa va abandonar les converses en què s’estava valorant quin podia ser el pla d’acció d’un govern alternatiu per postular-se com a alcaldable d’un govern en solitari sense definir cap pla d’actuació municipal.

Per altra part, «el govern d’ERC i Junts faria bé d’entendre que ha de recuperar l’impuls de les polítiques de canvi que va prometre», ha afegit Sergi Talamonte. Per això, el comúdelleida reitera la necessitat i possibilitat de construir consensos amplis per afrontar els reptes de la ciutat des del que representa la majoria de vots de canvi i de progrés que es van expressar en les darreres eleccions.

Obrir nous escenaris de col·laboració per abordar els grans reptes de la ciutat

El comúdelleida considera que és urgent impulsar polítiques valentes des d’acords amplis en qüestions cabdals com la mobilitat i la transició energètica; l’atenció a les persones sense llar i a l’emergència social i habitacional; la participació com a clau d’un govern obert a la intel·ligència col·lectiva de la ciutat; la millora dels serveis públics municipals com la neteja, l’enllumenat o els autobusos; o els avenços cap a una fiscalitat municipal més justa.

El grup del comú reclama lideratge a ERC per corregir el rumb d’un govern llastrat per la manca de compromís de Junts per Catalunya amb les polítiques d’Entesa que s’havien pactat, i responsabilitat al PSC per obrir-se a escenaris de col·laboració per abordar els problemes de la ciutat des dels valors progressistes i ecològics que poden ser majoritaris al consistori.

 

 

Informació complementària

Us facilitem en ordre cronològic els diferents pronunciaments del comú entorn la crisi de governabilitat:

L’abstenció del comúdelleida al pressupost municipal 

El comú només donarà un vot positiu a un projecte realment compromès amb el canvi honest i valent

El PSC ha plantejat al comú l’opció d’un govern de PSC i comú com a alternativa en una moció de censura al govern de Pueyo

Demanem al PSC que defineixi una proposta concreta si realment vol plantejar una alternativa

Les polítiques d’atenció al sensellarisme i el model comercial, esculls en la proposta del PSC per a un govern alternatiu

Lleida no necessita operacions electoralistes sinó treball per construir consensos amplis per resoldre problemes

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest