El web de la Paeria rep una estirada d’orelles en un estudi realitzat per l’UAB

Posted on Posted in Notícies.

El govern de la Paeria que encapçala Àngel Ros presumeix dels reconeixements que ha obtingut el seu web i de l’accessibilitat a la informació que ofereix als ciutadans de Lleida. Tanmateix, un treball elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona el col·loca en el lloc 19 de 23 entre els webs dels municipis catalans de més de 50.000 habitants, i en l’última posició si ens referim als municipis que superen els 100.000.

El web de la Paeria ocupa l’última posició en bones practiques comunicatives entre els webs municipals de les ciutats catalanes de més de 100.000 habitants.

Infoparticip@ és un producte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte, que es va iniciar a Catalunya i que ja s’ha estès a altres cinc comunitats autònomes, no avalua qüestions com la fiabilitat o la veracitat de la informació que es facilita, sinó simplement si la informació és present i accessible als ciutadans d’una manera raonable, sense estar amagada després de nosesapquants clics de ratolí. L’estudi es realitza sobre 41 indicadors bàsics, sobre aspectes que es consideren realment imprescindibles per poder parlar de bones pràctiques comunicatives.
infoparticipa
El web de la Paeria, a més de la seva baixa qualificació en comparació a la resta, destaca per una dada ben lamentable: és l’únic web entre les ciutats de més de 50.000 habitants que no ha millorat la seva puntuació entre les dues onades d’avaluacions fetes al llarg dels darrers tres anys.

Al web del nostre Ajuntament s’exposa el que es pressuposta, però no el que en realitat s’ingressa o es gasta!!

D’altra banda, entre els aspectes que determinen la baixa qualificació del web de la Paeria n’hi ha un d’especialment rellevant: no es publiquen les execucions dels pressupostos. És adir, s’informa del que es preveu ingressar i gastar cada any, ¡¡però no s’informa al final de l’exercici del que realment s’ha ingressat i s’ha gastat!!
infoparticipa2
Trobareu la informació general sobre l’estudi i l’específica sobre el web de la Paeria a les adreces web:

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest