Els comuns de Lleida denuncien irregularitats en les llicències del Centre Comercial de Vall Rufea

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies.

Ho afirmen perquè malgrat hauria caducat la llicència comercial s’hi estan duent actuacions sobre el terreny per la urbanització de la zona
El grup de Catalunya Sí Que Es Pot ha formulat al Parlament una pregunta al Govern de la Generalitat en relació al Centre Comercial de Vall Rufea. A instàncies d’En Comú Podem – Ponent i el grup municipal del Comú de Lleida, interroguen a l’Executiu català sobre la vigència de la llicència comercial del Centre, concedida l’any 2011 per una superfície comercial de 21.058m2, però sense definir la distribució ni la part de lleure incorporada. En aquest sentit, apunten que si bé la Paeria de Lleida va concedir llicència d’obres majors per la construcció del Centre Comercial de forma simultània, cinc anys després va declarar caducat l’expedient per no haver-se iniciat aquestes.
La pregunta se centra en saber el motiu pel qual la Generalitat no ha actuat d’acord amb el Decret d’Equipaments Comercials segons el qual, transcorreguts cinc anys, s’hauria d’haver posat fi definitivament a aquesta llicència.
Malgrat això, denuncien que, tot i la manca de llicència comercial, Vall Rufea va demanar i la Paeria de Lleida va concedir una nova llicència dels projectes de reparcel·lació i d’urbanització, a partir de la qual es va donar inici de moviments de terra a la zona. Moviments que, pel que sembla, van encarats a l’habilitació d’un aparcament de 240 places i l’obertura del vial Leandre Cristòfol.
En aquest sentit, el regidor Sergi Talamonte ha assegurat que “tractant-se d’un nou projecte comercial, amb promotors i volumetria diferent, no entenem perquè no s’ha fet tota la tramitació de nou i s’està intentant ressuscitar un projecte que segons els terminis legals hauria d’estar completament caducat”. Per la seva banda, el diputat al Congrés per Lleida, Jaume Moya, critica el que ha qualificat de “matussera via de fet per la qual es pretén eludir la legalitat vigent amb polítiques de fets consumats”.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest