Els comuns defensen la incorporació del Pla Estació als Pressupostos de l’Estat

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged , .

El diputat d’En Comú Podem al Congrés, Jaume Moya i el regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte han presentat a l’Estació de Lleida-Pirineus l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat que defensaran per incloure una partida destinada al Pla de l’Estació de Lleida. Consideren que aquests pressupostos són la millor oportunitat per desbloquejar un projecte que ha de transformar l’estació, de manera que deixi de ser una barrera entre el centre urbà i els barris del nord de la ciutat, i es transformi en un veritable eix de comunicació, prolongació de l’eix comercial i instrument de desenvolupament habitacional, logístic, comercial i hoteler.

Sergi Talamonte ha incidit en la necessitat de posar en marxa, després de quinze anys, un Pla que “serà el motor per acabar amb la degradació urbanística que envolta la zona, permetrà el trasllat de l’estació d’autobusos” i ha valorat que “potenciarà la intermodalitat entre mitjans de transport, i ampliarà l’oferta de sòl de zona verda, d’habitatge, amb un 40%de protecció oficial, d’oficines i d’hosteleria”. En aquest sentit, ha subratllat la bondat d’aquest projecte “en contraposició a altres projectes urbanístics, que allunyarien del centre urbà l’activitat i que responen només a obscurs objectius especuladors, com el de Torre Salses”.

Per la seva banda, el diputat Jaume Moya ha assenyalat que “la tornada al Govern espanyol del partit socialista, el mateix que governa a la ciutat, hauria de suposar un renaixement del Pla. Més encara quan el Paer en Cap anunciava, en la presentació de la seva candidatura a les municipals de 2019, que el Pla seria la prioritat del govern”. No obstant, ha denunciat que en el projecte de Llei de Pressupostos de l’Estat “s’hagi situat a la província de Lleida a la cua de les inversions de l’Estat i no hi hagi ni rastre de cap partida que contempli la recuperació del Pla Estació”. Els del PSC no són els pressupostos que haguéssim impulsat els Comuns, i amb els pla de l’estació tenim un exemple clar que cal corregir. Per això, Moya es compromet a treballar en les negociacions amb el Govern per corregir-ho i emplaça a les altres forces lleidatanes que van fer possible expulsar al PP del Govern, a que “entrin en raó per tirar endavant aquesta mesura clau per la transformació de la capital del Segrià”.

Per altra banda, Moya ha afegit que també estan negociant amb el Govern de l’Estat les millores urgents per la seguretat de la N230, especialment en el tram entre Sopeira i Pont de Suert.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest