La carta de Larrosa prohibida per la Junta Electoral de Zona: un compendi de falsedats sobre El Bosquet de Palauet pagades amb diner públic

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Els veïns de la Bordeta han rebut fa pocs dies, en ple període electoral, una carta signada per l’alcalde amb membret de la Paeria i pagada amb diners públics -prohibida ahir per la Junta Electoral de Zona- on Larrosa menteix i oculta que amb la remodelació que proposa, el Bosquet de Palauet reduiria la seua superfície a 6.100 m2, poc més d’una quarta part dels 22.000 m2 que fa actualment. Des del Comú de Lleida denunciem aquestes falsedats contra un moviment veïnal que defensa els espais verds, i que veu com el seu alcalde s’inventa que sense la reforma caldria gastar 20 milions en expropiacions, una falsedat perquè el Bosquet està en terrenys de propietat municipal. L’Alcalde està mentint als veïns de la Bordeta i ho fa amb diners públics, per interessos personals i de partit i per defensar una multinacional, motius pels quals posarem els fets en coneixement de les autoritats per si fossin constitutius d’un delicte de falsedat documental.

Aquesta és la carta que han rebut els veïns i veïnes:
 

Aquesta carta constitueix una greu infracció en tant que fa autobombo amb diners públics en període electoral. La carta diu que per preservar el Bosquet de Palauet caldria expropiar al propietari dels terrenys que ocupa amb 20 milions d’euros. Hem revisat els terrenys de propietat municipal. Els verds són propietat de l’Ajuntament. El verd més clar no l’hem localitzat al llistat de terrenys municipals del qual disposem. Però és on s’ubica l’actual parc infantil. El més probable és que també sigui municipal:

L’actual Bosquet de Palauet se situa íntegrament en terreny de propietat municipal. Preservar el bosc, els arbres, en l’estat actual no costaria ni un euro a l’ajuntament ni als veïns:

L’Alcalde està mentint als veïns de la Bordeta i ho fa amb diners públics, per interessos personals i de partit i per defensar una multinacional. Ho denunciem perquè ens sembla molt greu. Mentir en política no és denunciable. Estan acostumats a fer-ho cada dia. Quasi ho troben normal. Però mentir amb fons públics en període electoral sí és denunciable, entre altres motius perquè contravé la LOREG. I atacar amb cartes pagades per tots i totes a un moviment veïnal, per defensar interessos partidistes i de grans empreses amb seu a paradisos fiscals, són pràctiques que no podem tolerar a l’Alcalde de la nostra ciutat.

La carta també diu que el Bosquet té actualment 8.000 m2. I que el nou POUM crearà una gran zona verda i un nou bosc urbà de 30.000m2, unes afirmacions que són del tot falses. Aquestes són les especificacions de l’actuació urbanística de la zona de Palauet segons el POUM que impulsa Larrosa: defineix un total de sistemes verds de 31.525m2, el 42% de l’àmbit.

Totes les zones marcades com SV indiquen zones verdes. Malgrat que a Lleida ja tenim l’experiència en veure com acaben sent les zones verdes “socialistes” com la plaça de Sant Joan. Els 30.000m2 en realitat es distribueixen entre totes aquestes àrees.

Aprofitant les eines que proporciona el cadastre virtual, mesurem l’actual superfície del Bosquet. Oh! Sorpresa… no té 8.000 m2 com diu la carta. En realitat té 22.000 m2

Mesurem ara la superfície del nou bosc urbà que proposa el POUM. Resulta que tindria un total de 6.100 m2. Quasi una quarta part de l’actual superfície del Bosquet. A més, resulta una obvietat dir que per tenir arbres de la mida dels actuals hauríem d’esperar uns 30 anys.

Aquestes cartes les ha pagat la gent de Lleida amb els seus impostos, per cert, uns dels més cars de tot l’estat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest