En marxa un nou govern a la Paeria: nova etapa plena d’il·lusió, responsabilitat i orgull

Posted on Posted in Comú de Lleida, Consell Comarcal, Notícies and tagged , , , .

Avui hem posat en marxa un nou govern a la Paeria. Des del Comúdelleida comencem aquesta nova etapa amb il·lusió, amb orgull, amb una enorme responsabilitat i amb moltes ganes de treballar per tots els nostres veïns i veïnes.

Fa quatre anys, gent corrent, del carrer, vam entrar per primer cop a les institucions de Lleida. Ara assumim la tasca de treballar per canviar les polítiques que durant 40 anys han marcat la nostra ciutat. Avui hem iniciat aquest canvi i ens deixarem la pell, en aquesta nova etapa, per millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes.

En les darreres setmanes, carregades d’intensitat, s’han posat les bases programàtiques del nou govern municipal, centrat en les persones, en la promoció de l’economia de la ciutat, en la transició ecològica i energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, en la transparència i en l’aposta per un govern radicalment democràtic que lluiti contra la corrupció i els privilegis.

Per sobre d’ideologies i partits, al Comú som persones compromeses amb la nostra ciutat que afrontem la tasca que la ciutadania ens va encomanar el passat 26 de maig: servir a la nostra comunitat i defensar els interessos de les persones, per sobre de tot. Donem la mà a totes les regidores i regidors de l’oposició perquè, més enllà de la fiscalització, imprescindible en un ple amb salut democràtica, també recolzin i enriqueixin les propostes que entre totes impulsarem. El repte el tenim totes plegades i no és altre que deixar una ciutat millor que la que ens hem trobar en iniciar aquest nou mandat.

El cartipàs que avui s’ha posat a consideració al ple estava construït sobre 3 grans pilars: la transparència, la participació ciutadana i finalment, per primer cop en molts anys, la rebaixa dels sous dels polítics.

Encara que moderadament (al Comúdelleida ens hauria agradat que aquesta rebaixa fos més gran) aquesta rebaixa de sous suposa un canvi de tendència i suposa assumir que els representants de la ciutadania som aquí per voluntat de servei a la comunitat i no per enriquiment personal. Assumim aquesta voluntat de servei amb dedicació plena, amb total responsabilitat i colze a colze amb tots els treballadors i treballadores de la casa.

Diem SÍ a qualsevol expressió de llibertat 

Al Comú hi ha gent independentista i gent que no ho és. Ens trobarem sempre en la defensa de les llibertats i els drets fonamentals i en contra de la repressió i l’ús de la violència, i per això el nostre posicionament ha estat a favor de penjar la pancarta, que ja es troba al balcó de la Paeria, que reclama la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

Les presons mai solucionaran un conflicte polític. L’única solució possible és el diàleg i el pacte institucional, la mediació sense condicionants ni coaccions. Aquest diàleg ha d’estar compromès amb les llibertats i ha d’implicar la ciutadania, a més de les organitzacions socials i els partits polítics, creant espais transversals que convidin i interpel·lin les diferents visions de la societat.

Per tot això, la nostra resposta és SÍ a qualsevol expressió de llibertat i de respecte vers els altres. Seguim reivindicant el dret a decidir-ho tot i denunciant les polítiques reaccionàries que ens retallen, a totes, les llibertats.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest