Ens abstenim al pressupost de l’EMAU

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

No compartim una gestió que renuncia a compra d’habitatge tot i tenir fons disponibles

El comúdelleida s’ha abstingut al pressupost de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i Agenda Urbana perquè no aprofita els ingressos per venda de solars per augmentar el parc públic d’habitatge en un moment en què s’agreugen els problemes d’accés a l’habitatge. A més, es traspassen al 2023 , 65.000 euros corresponents al pressupost de 2022 que no s’han gastat malgrat les urgències habitacionals que hi ha a la ciutat.

«Estem veient que la regidoria d’Habitatge renuncia a disposar de diners que té per adquirir habitatge públic, quan podria estar aprofitant el dret de tanteig i retracte per ampliar la bossa d’habitatge públic», ha explicat el regidor del comúdelleida, Sergi Talamonte. «Ens sembla incomprensible que, amb els problemes d’accés a l’habitatge i d’ocupacions que hi ha a la ciutat, l’Ajuntament no usi tots els recursos que té disponibles», ha afegit

L’EMAU ha ingressat més de dos milions d’euros per la venda de dues finques que es van impulsar amb Sergi Talamonte al capdavant de la regidoria d’habitatge. D’acord amb el pla de sanejament financer de l’empresa municipal, el 75% dels ingressos per venda de solars s’hauria de destinar a amortització dels crèdits pendents, però si s’amortitzen anticipadament l’EMAU perdrà mig milió d’euros d’ajuts de la Generalitat. Això és així perquè es tractava d’uns crèdits subvencionats per a la promoció d’habitatge de protecció oficial, i l’amortització anticipara suposa rebaixar l’aportació de la Generalitat en 500.000 euros.

Per això, el propi regidor d’Habitatge ha proposat no amortitzar crèdit, però reservar aquests diners, renunciant a usar-los per adquirir i rehabilitar habitatge públic. «En total, el regidor Jaume Rutllant està renunciant a disposar d’1’9 milions d’euros, que s’afegeixen als 65.000 euros de pressupost del 2021 que no ha estat capaç de gastar», ha lamentat Sergi Talamonte. «Amb molts menys diners, amb el comúdelleida al capdavant de la regidoria i de l’EMU, vam adquirir 28 habitatge i en vam conveniar 88, però ara veiem una paràlisi tant en la venda de solars com en la compra d’habitatge o l’impuls de nous convenir de lloguer social».

El comúdelleida ha optat per l’abstenció malgrat l’oposició a la paràlisi de la política d’habitatge que reflecteixen els comptes de l’EMAU, perquè el pressupost inclou també partides destinades a les mesures de remunicipalització de la zona blava.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest