Ens adherim al manifest “Per uns Mercats municipals públics, locals, justos i verds”

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

El grup municipal comúdelleida anuncia la seva adhesió al manifest “Per uns Mercats municipals públics, locals, justos i verds”, promogut per diverses entitats com Justícia Alimentària, Supermercats Cooperatius, la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), la Confederación Española de Consumidores y Usuarios (CECU) i la Confederación Española de Asociaciones de Padres y Madres del Alumnado (CEAPA).

Aquest manifest defensa la necessitat urgent d’una reconversió dels sistemes alimentaris globalitzats cap a circuits curts de distribució d’aliments, més locals i sostenibles. “Les entitats alerten sobre la crisi i el deteriorament que pateixen els mercats municipals, i fan una crida a recuperar el control públic d’aquests espais per reconnectar-los amb els sistemes alimentaris locals“, defensa la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Des del comúdelleida, es destaca del manifest, la importància de transformar els mercats municipals en centres de dinamització alimentària dels barris, incorporant elements com cuines comunitàries per a menjadors col·lectius, obradors cooperatius, espais de formació i educació alimentària. “Un projecte i unes propostes que es poden implantar en la ciutat de Lleida i els seus mercats municipals, que estan morint a poc a poc“, denunciava la regidora.

El comunicat, també proposa integrar els mercats en estratègies d’alimentació pública, vinculant-los amb les xarxes de compra de centres educatius, sociosanitaris o menjadors socials, promovent així l’accés a una alimentació saludable per a tota la població.

En aquest sentit, el comúdelleida es compromet a treballar per aquests objectius i a defensar que els mercats municipals han de ser llocs on es pugui realitzar la compra d’aliments de manera habitual, sabent que es trobaran productes amb atributs socials, de salut, ambientals i climàtics, i a preus assequibles gràcies al control públic i la responsabilitat de les administracions locals.

Amb aquesta adhesió, comúdelleida reitera el seu compromís amb un model alimentari més just, sostenible i proper a les necessitats de la ciutadania.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest