Ens oposem a l’actualització de l’inventari de béns relacionat amb el sol comercial del SUR-42

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

El comúdelleida ha expressat que el desacord amb la valoració que es fa de les finques que s’incorporen a l’inventari.

Considerem que fixar el preu per metre quadrat de sol comercial al SUR-42 en 66,95€ i per al sòl industrial del SUR-35 en 27,71€ no reflecteix adequadament el valor real d’aquests terrenys. Per tant, exigim una revisió immediata d’aquesta valoració, o almenys, la incorporació d’una justificació transparent de la mateixa“, defensava la regidora del comúdelleida, Laura Bergés.

Des del comúdelleida s’ha posat de manifest la preocupació pel valor assignat al terreny que és propietat de l’Ajuntament, especialment en relació amb la finca del SUR-42. El grup municipal ha destacat que els càlculs inicials podrien contenir erros, i reclamen una revisió a fons per assegurar una representació precisa de la superfície real d’aquesta zona, que pertany a l’administració. “Per tot plegat, no podem donar per bo aquest expedient d’inventari, ja que considerem que menyscaba els interessos patrimonials de l’ajuntament“, afegia la Laura Bergés.

Seguint amb aquesta línia, la regidora del comú ha destacat que aquesta qüestió no només afecta els interessos econòmics de l’Ajuntament, sinó també els interessos de tota la ciutat, incloent-hi el sector comercial i de restauració, així com el benestar general dels ciutadans.

El nostre declivi, un declivi major, de l’Eix Comercial i altres zones comercials de la ciutat és imminent si no s’actua de manera adequada. A més, la planificació inadequada ens aboca a un dèficit greu de zones verdes, equivalent a set camps de futbol, i a problemes de contaminació i saturació de la mobilitat, especialment amb la presència d’un centre comercial situat a la perifèria urbana“, denunciava la regidora.

La regidora Laura Bergés ha assenyalat que, “mentre el despropòsit de Torre Salses accelera, el desenvolupament del Pla de l’Estació, que podria oferir una resposta viable a les demandes de diversificació comercial de la ciutat, es troba estancat. Instem les autoritats competents a reorientar els seus esforços cap a aquest pla, que ofereix alternatives positives sense les conseqüències negatives associades a Torre Salses.”

Finalment, el comúdelleida ha reiterat que més enllà de les valoracions vinculades als tràmits administratius, “com a regidores i regidors, tenim l’obligació de complir amb la nostra responsabilitat política i emetre l’opinió política que creguem convenient sense por a coaccions“.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest