Ens preocupa la passivitat de la regidora de Salut en la defensa del dret a la salut de lleidatanes i lleidatans

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Ciutat valenta and tagged , , , , .

El grup municipal, crític amb la falta d’acció de la regidoria davant els episodis d’alta contaminació i amb la manca d’informació sobre les gestions de la regidora per reclamar al departament de Salut les inversions i actuacions que millorin els serveis de salut mental i urgències de la ciutat.

El comúdelleida ha expressat la seua preocupació per les respostes obtingudes de la regidora de Salut, Anna Miranda, a les preguntes formulades pel grup en la comissió informativa celebrada aquest matí.

La regidora desconeix les seues competències en la protecció de la salut davant episodis de contaminació

«Li vam preguntar a la regidora perquè no havia activat el protocol d’accions davant els episodis de contaminació, i ens preocupa molt que la seua resposta hagi estat que això no és competència seua, quan el protocol indica clarament la competència de l’àrea de salut pública en aquestes situacions», ha explicat Laura Bergés, regidora del comúdelleida.

Les actuacions davant episodis de contaminació corresponen a diverses àrees de l’Ajuntament, entre les quals Salut Pública, «que entenem que hauria de ser l’àrea més preocupada pel tema, en tant que si es preveuen protocols d’actuació davant la contaminació, és per la seua afectació a la salut. Així que ens sorprèn negativament que la regidora ni tan sols sigui conscient de les actuacions que ha d’activar en aquests casos», valorava Laura Bergés.

Cap informació de gestions per reclamar un servei de salut de qualitat a la ciutat

Per altra part, el grup municipal va presentar també diverses preguntes en relació a les gestions que havia fet la regidora per reclamar a la Generalitat actuacions urgents per resoldre el col·lapse en els serveis d’atenció a la salut mental de l’Hospital de Santa Maria i les mancances en l’hospitalització de persones amb trastorns alimentaris, o per una millor prestació del servei d’urgències. «Li vam preguntar quines gestions ha fet i quina resposta ha obtingut de la Generalitat, i en aquest cas també ens hem trobat amb una resposta que ens diu que això no és competència seua i no ens concreta ni les gestions que ha fet ni la resposta que ha obtingut», ha lamentat Laura Bergés.

El comúdelleida considera que, tot i que les competències de salut corresponguin a la Generalitat, l’ajuntament té la responsabilitat de vetllar pel dret a la salut de lleidatans i lleidatanes i els ha de defensar davant les altres administracions. «Seguirem exigint a la regidora un paper més proactiu en la reclamació de serveis sanitaris de qualitat, especialment en l’àmbit de la salut mental, on patim més deficiències.»

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest