Ens reunim amb els representats d’UGT i CCOO d’Autobusos de Lleida per comentar les mancances en el servei

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

La regidora del comúdelleida Laura Bergés s’ha reunit amb els representants del comitè d’empresa d’Autobusos de Lleida de CCOO i UGT, per tractar la preocupació davant la inacció del govern en polítiques de mobilitat i la falta de propostes per millorar el servei de transport públic, que n’ha de ser una peça clau.

Hem vist que el govern anunciava a premsa la pròrroga del servei d’autobús, però no s’ha anunciat cap pla de millora del servei, així que ens temem que continuarem amb un servei de bus que és insuficient i que encara ho serà més en el marc del canvi de model de mobilitat que hem d’implantar”, compartia la regidora del comúdelleida.

Els representants dels treballadors d’Autobusos Lleida han posat sobre la taula la necessitat d’accions com l’augment de les freqüències dels autobusos, l’ajust del recorregut d’algunes línies, el reforç amb més vehicles de línies saturades com la línia 7, 6 i 20, o millores en l’organització del trànsit a la ciutat per facilitar la circulació dels autobusos

Els representats dels treballadors i el comúdelleida han coincidit en valorar que el servei actual està col·lapsat, després de més de 10 anys sense cap renovació per adaptar-lo al creixement de la ciutat i a les noves exigències de mobilitat, i han assenyalat les rigideses del contracte que es vol renovar per poder introduir les millores necessàries. “Per això vam presentar la proposta de municipalització del servei, aprovada al ple, per recuperar el control del servei i tenir la flexibilitat necessària per reforçar el servei i adaptar-lo als canvis de mobilitat de la ciutat“, defensava la regidora Laura Bergés.

Els treballadors han compartit la necessitat de remunicipalitzar el servei dels autobusos, per poder cobrir les necessitats que genera l’actual model de ciutat i revertir l’increment del vehicle privat que han detectat. “No pot ser que en un moment en què hauríem d’estar reduint l’ús del cotxe i reduint les emissions de CO2 i de contaminants, seguim lligat a un contracte que ha fracassat en augmentar l’ús del transport públic”.

En aquest sentit, el comúdelleida ha recordat que Autobusos Lleida va tenir 5,1 milions de viatgers al 2022, molt per sota de l’objectiu fixat al contracte, que era de 7,1 milions.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest