Ens reunim amb les veïnes del Clot per abordar els reptes al barri

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

Aquest passat dilluns, la regidora Laura Bergés es va reunir amb les representants de l’associació Veïnal del Clot de les Granotes per abordar els diferents reptes que afecten aquest barri.

Les preocupacions expressades per les veïnes van girar entorn la conflictivitat social en alguns punts del barri i la presència de brutícia, qüestions que han generat inquietud entre la comunitat.

Una de les propostes destacades durant la reunió va ser la necessitat de fer realitat el Centre Cívic a la zona, “és una iniciativa vital per dinamitzar la vida comunitària, no sols proporciona un espai d’oci sinó també pot ser un punt de trobada que afavoreix la cohesió social al barri“, afegia la regidora del comúdelleida Laura Bergés.

Des del comúdelleida es posarà més pressió per obtenir informació sobre l’estat actual del projecte del Centre Cívic del Clot de les Granotes. “Cal conèixer el procés actual i instar al govern a accelerar els treballs per posar en marxa aquest centre cívic que ja fa massa temps que és a l’agenda sense que es posi fil a l’agulla“, defensava la regidora Laura Bergés.

D’altra banda, tant les veïnes com la regidora Laura Bergés, han coincidit en la necessitat de considerar projectes comunitaris que vagin més enllà de les solucions policials. “Abordar els conflictes al barri requereix no només accions policials, que són necessàries també, però cal treballar en la implementació de projectes que fomentin la cohesió i la comprensió mútua“, expressava la regidora del comúdelleida.

Es reconeix que les actuacions policials han de complementar-se amb projectes socials a llarg termini que abordin les arrels dels conflictes i contribueixin a la cohesió social. La regidora del comúdelleida, Laura Bergés, ha destacat la importància de desenvolupar iniciatives que perdurin en el temps.

La regidora Bergés ha afegit la importància d’un abordatge integral, que inclogui campanyes de sensibilització, per temes com la neteja, i ha destacat l’essencial que és la participació activa de les veïnes per poder construir un barri més cohesionat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest