Ens reunim amb representants de l’associació Integra Lleida

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Ciutat valenta, Comú de Lleida and tagged , , , , , .

En la trobada van compartir la preocupació pel creixement dels discursos xenòfobs i racistes i la necessitat l’avançar en estratègies d’integració i interculturalitat. Es va destacar la necessitat d’assegurar una representació justa i positiva de les persones migrants en les institucions.

Els Consell de Barri i les associacions veïnals han de ser espais crucials per avançar en la cohesió social i en un model de participació ciutadana que compti amb les persones de diferents orígens que conformen el veïnat de la ciutat”, comentava la regidora Laura Bergés del comúdelleida, en relació a la necessitat que les persones nouvingudes siguin escoltades i s’impliquin en la governança de la ciutat.

Durant la trobada s’ha posat èmfasi en la importància de l’educació i dels mitjans de comunicació per lluitar contra les narratives negatives que afecten les persones migrants i destacar les seves contribucions positives a la comunitat lleidatana. Les representants d’Integra Lleida van destacar la importància de promoure espais interculturals i difondre la riquesa cultural com un actiu de la ciutat.

Seguint amb aquesta línia, la regidora i els representants van coincidir que tots són veïns i veïnes d’aquesta ciutat i dins de les accions preses per l’Ajuntament s’ha de contemplar la perspectiva de tota la ciutadania, independentment del seu origen. Es va debatre com les institucions poden treballar de manera comunitària per desmuntar estereotips i prejudicis sobre la gent migrant, construint una ciutat més inclusiva i acollidora per a tothom.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest