Ens unim la gent de bé d’una vegada per governar Lleida?

Posted on Posted in Notícies.

Les persones del comúdelleida estem demanant signatures per a poder presentar la candidatura d’electors. Força gent ens demana que unim les forces amb els partits d’esquerres. També hi ha gent que expressa reticències a l’hora d’aglutinar gent de partits polítics; entenem aquestes reticències perquè són del tot lògiques, i compartides.
Els partits, però, tot i funcionar com a engranatges, com a mecanismes homogenis, estan formats per persones diverses que poden ser interlocutors vàlids. O és que pretenem canviar radicalment la manera de fer política però no som capaços de seure a parlar? I què passa amb els votants que, de bona fe, pensant en millorar les coses, han recolzat els partits amb el seu vot alguna vegada a la vida? Són ells també culpables de les aberracions comeses per alguns?
Assemblea13desembre
Des de fa més de dos anys a la gent del comúdelleida se’ns pregunta si ens hem escindit d’algun partit, si donem suport a un partit o un altre, si som de dretes o d’esquerres.
Aclarim d’un cop aquest punt: a nosaltres no ens agraden els partits, de fet, n’estem fins al capdamunt de sentir-nos decebuts i decebudes pels partits polítics i és per això que el comúdelleida està format per persones, no és pas un engranatge, som una AGRUPACIÓ D’ELECTORS.
Tot i que aquesta aposta ens suposa haver de lluitar encara més que no pas un partit que comença perquè, ho endevinen?, el sistema està muntat per a afavorir els partits, no afavoreix pas quelcom tan democràtic com una colla de persones que decideixen posar-se a fer política transparent, social, i pensant en el bé comú i no pas en afavorir només a uns quants.

estem fins al capdamunt de sentir-nos decebuts i decebudes pels partits polítics i és per això que el Comú està format per persones, no és pas un engranatge, som una AGRUPACIÓ D’ELECTORS

Totes aquelles persones de bé que estan tipes que, en nom d’una falsa democràcia, es dessagni un territori i es trepitgin els drets fonamentals, ens estem unint per dir que ja n’hi ha prou, que passem de la queixa a l’acció, i comencem per l’àmbit que ens és més proper: el municipal.
Les persones de bé són benvingudes, no les sotmetrem a una cacera de bruixes, gent de bé n’hi ha dins i fóra dels partits. No n’hi ha prou amb dir que volem canviar les coses, volem canviar-les ja des de la base, com a agrupació d’electors i fent la feina de denúncia que l’oposició no ha fet en tots aquests anys. Exigim resposta sobre el tema dels radars; exigim tots els contractes perquè si en els radars s’han comés tantes irregularitats segur que el mateix ha passat en altres privatitzacions.
Hem impugnat els pressupostos perquè són una sapastrada irreal: és impresentable que ara la regidora Montse Mínguez tingui la barra de dir que els funcionaris no cobraran per culpa de El Comú. De debò es pensa que s’ho creurà algú?
ICV diu que dóna suport al comúdelleida, que recolza la idea d’unir esforços per a canviar les coses d’una vegada. No n’hi ha prou, amb paraules no n’hi ha prou, cal aportar a la construcció col·lectiva. Farem llistes obertes, si es presenta algú d’un partit i la gent vota a aquella persona, doncs endavant. Això és democràcia participativa.

exigim tots els contractes perquè si en els radars s’han comés tantes irregularitats segur que el mateix ha passat en altres privatitzacions

No demonitzem els partits ni pensem tampoc que l’agrupació d’electors és la panacea. No som ingenus. Partim també de la desconfiança i és per això absolutament imprescindible un codi ètic molt estricte i uns mecanismes de control que impedeixin l’abús en qualsevol de les seves manifestacions. Uns mecanismes reals, no pas paraules buides, mecanismes posats per escrit, públics i auditables.
Convidem a totes les persones que puguin tenir recança a l’hora d’arribar a un acord a que parlem, a que seiem tots i totes al voltant d’una taula. Que entre tots i totes consensuem el codi ètic i que TREBALLEM UNITS per construir el nostre futur. Volem anar tots junts i entenem que és una irresponsabilitat no fer-ho. La gent del carrer ho demana. Ens sembla una irresponsabilitat que la Crida per Lleida no vulgui ni seure per parlar de confluència. Els demanem que ho reconsiderin.
No hem vingut a perdre el temps ni a fer-lo perdre a ningú: no som polítics professionals. Ens hem posat en aquest merder perquè volem canviar les coses, de debò les volem canviar; no ens conformem amb oposició de rebequeria. Tenim un compromís amb totes aquelles persones que senten com es vulneren els seus drets, com se’ls roba i s’insulta la seva intel·ligència.

ens estem unint per dir que ja ni ha prou, que passem de la queixa a l’acció

Ens omple de força la gent que al carrer ens anima a seguir. L’única manera de canviar les coses és governant Lleida i hem vingut a fer-ho. Però insistim que no ens ho posen fàcil: d’entrada hem de recollir signatures que ens avalin. Convidem a les persones de bé a que signin les adhesions a comudelleida.cat, a que vinguin a les assemblees si poden, a que ens ajudin a construir.

Entre tots i totes ho aconseguirem. En tenim la certesa.

Carme Casanovas Ariche
Membre del comúdelleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest