Entra amb nosaltres a la Paeria

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , .

Aquests dies estem immersos en una acceleració vertiginosa que culminarà diumenge 24 de Maig i amb prou feines he tingut temps per escriure, per això permeteu-me compartir amb vosaltres la importància d’utilitzar el dret a vot en aquestes eleccions municipals. Avui us demano que reflexioneu sobre a qui li atorgareu el vot aquest diumenge.

Aquestes són unes eleccions en què per primera vegada una Agrupació d’Electors ha aconseguit 2.100 avals de veïns, amb dret a vot, de Lleida. Aquestes són unes eleccions que serviran per comprovar el grau de masoquisme d’aquesta ciutat i els seus ciutadans amb els seus polítics, i les seves polítiques. Amb les visites d’Antifrau i Anticorrupció, amb el mirar cap a un altre costat de la mal anomenada oposició.

L’estudi de la situació econòmica i financera de la Paeria de Lleida deixa una institució a mercè de la Deutocracia; una institució amb 750 anys d’antiguitat, amb multitud de brillants Paers i diversos cacics; una institució a la vora de l’abisme econòmic, generat pels que avui s’erigeixen en els seus salvadors.

Durant aquests últims mesos ha brollat ​​dels carrers, de les places, una opció política diferent als partits polítics. Dins de les nostres modestes possibilitats hem suplantat la tasca encarregada legítimament a l’oposició del consistori. Fins i tot hem intentat la quimera d’aglutinar les forces d’esquerra en una única llista electoral que desbanqui al Partit del Socialistes de Catalunya del PODER a Lleida.

Hem parlat de radars, de pressupostos, de deute, de la Caixa, dels Autobusos, dels Barrufets, de la neteja, d’empreses “amigues” i d’endolls. Però sobretot hem parlat amb vosaltres, els i les lleidatanes. Hem copsat en multitud d’ocasions l’opinió del carrer, dels seus comerciants, dels seus visitants, i durant aquests últims 15 dies hem tornat a sortir al carrer i a les places, ara a demanar-vos que voteu. NO pot tornar a guanyar l’abstenció. Nosaltres us expliquem la nostra alternativa, amb il·lusió, de tu a tu, sense envair ni embrutar espais de tots. Sense enviar escombraries electorals que perjudiquen el medi ambient. Hem engalanat la ciutat. Pesi a qui pesi: hem fet campanya electoral.

SomComu 3

Hem redactat un pla de xoc i un programa electoral, al costat d’un exigent codi ètic i un marc organitzatiu que dotarà de sentit a totes i cadascuna de les nostres propostes, que no promeses, perquè en això també hem estat austers. NO hem promès RES que no puguem FER. Ens vam proposar tirar endavant el projecte si aconseguíem 2000 adherits, i en portem 2200. Ens vam proposar fer unes primàries obertes, i vam aconseguir 576 participants. Ens van obligar a presentar 1.500 avals i ens en van convalidar 2.100.

No fem promeses, fem propostes. Treballem en comú perquè això que els grecs van anomenar democràcia pugui tornar a les seves arrels, al demos, al poble. Res de tot això estaria passant si un grapat de cors àvids de pau i de justícia social no s’haguessin imaginat una altra Ilerda. Res no és ja igual.

La nostra papereta estarà diumenge que ve a totes les escoles i espais electorals de la ciutat, mostrarà orgullosa el Arbret del Comú: la flor de lis de Lleida sobre un fons bordeus. Un bordeus que ha inundat els nostres fanals i els vostres arbres. La nostra papereta té 27+3 noms, d’homes i dones que tinc l’immens orgull d’encapçalar.

Ara, només ens falta el vostre vot. El vostre vot per aconseguir una veritable democràcia, un millor govern municipal, una autèntica participació en els afers de la ciutat, una transparència radical en la gestió. El vostre vot servirà per crear una ciutat en la qual s’anteposaran, SEMPRE, les persones als egos, les necessitats a les obres innecessàries, la humilitat al caciquisme.

Hem de passar de la indignació a l’acció; hem d’empoderar-nos per assolir i canviar el poder que ens oprimeix. Us demano una reflexió sobre què representem. Per a mi, el Comú SÓN les persones que anteposen els interessos d’aquesta ciutat als seus interessos personals. Som PERSONES com tu, que somien, que s’han indignat, que s’han organitzat. Per-so-nes.

Perquè Tots Som Comú. Perquè necessitem un nou govern o si més no una oposició bel·ligerant al Saló de plens; perquè sense vosaltres res d’això no hagués passat, perquè sense vosaltres cap de nosaltres no seríem aquí, perquè també has somiat una ciutat millor, perquè saps que des del municipalisme podem començar a canviar-ho tot, perquè estàs fart, estàs farta de tanta mentida, de tanta falsedat, de tants retrats als teus fanals, de tants impostos, de tanta rosa i tan poca humanitat.

NOMÉS una frase més, amb la mà posada al cor, VOTA PER TU.

Carlos González Iglesias, cap de llista del Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest