ERC-Avancem, PDeCAT, Crida i Comú denuncien menysteniment del govern del PSC per no convocar la Comissió de Carrers com van demanar

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Els grups municipals d’ERC-Avancem, el PDeCAT i Unió, la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida denuncien el seu malestar pel menysteniment del govern de la Paeria i en especial de la presidenta de la Comissió especial de Carrers, Montse Parra, per fer cas omís de la petició dels quatre grups el passat 13 de desembre per a la convocatòria urgent d’aquesta comissió amb l’objectiu d’abordar el canvi de quatre carrers de la ciutat per decisió del paer en cap, Fèlix Larrosa.
Els grups van demanar la convocatòria de la comissió en un termini màxim d’un mes, temps que va expirar dilluns sense que s’hagi obtingut cap resposta per part del govern municipal. De fet, aquesta va ser la segona petició, ja que dos dels grups -ERC-Avancem i la Crida-CUP- ja ho havien demanat el passat 27 de novembre.
ERC-Avancem, el PDeCAT i Unió, la Crida per Lleida-CUP i el Comú recorden que, segons el cartipàs municipal, “la Comissió sempre es podrà convocar de forma extraordinària per petició d’un grup municipal” i, per tant, suposa un incompliment del reglament municipal.
Els quatre grups consideren que l’equip de govern ha d’explicar a la comissió el perquè de la substitució de només quatre dels nou carrers amb noms vinculats amb el franquisme -alcalde Areny, alcalde Recasens, germans Recasens i a Sangenís Bertran, que s’expliquin els criteris emprats per a la substitució d’aquests noms, així com els que s’han utilitzat en la tria dels nous. També demanen sotmetre a debat i votació la retirada dels cinc noms de carrers vinculats amb el franquisme que l’alcalde ha decidit mantenir en el nomenclàtor.
Els grups lamenten haver tingut coneixement dels canvis decidits per Larrosa a través dels mitjans de comunicació, tant pel que fa a la retirada de quatre carrers amb noms franquistes com els nous noms triats per substituir-los -Joana Raspall, les germanes Mirabal, Rosa Parks i Dolors Lolín Sabaté-, sense que aquestes actuacions hagin passat per la comissió pertinent.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest