“Cal un alberg per a treballadors temporers com a mesura prioritària per pal·liar la falta de infraestructura d’acollida i habitatge temporal endèmica al municipi”

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

Avui seguim apostant pel treball col·lectiu per incidir en la situació indigna que viuen desenes de temporers al nostre municipi, que requereix la implicació de totes les administracions. Pel que fa al municipi, des del Comú de Lleida seguim reclamant la construcció d’un alberg per a treballadors temporers com a mesura prioritària per pal·liar la falta de infraestructura d’acollida i habitatge temporal endèmica al municipi. Com ha remarcat el regidor del Comú Sergi Talamonte “L’ajuntament hauria de deixar d’improvisar la campanya de temporers amb recursos que en realitat són per atendre a persones amb situació d’exclusió social i afrontar la seva capitalitat amb una aposta decidida per crear aquestes infraestructures que facilitin a la nostra pagesia donar l’allotjament digne que els treballadors necessiten“.
Entenem que la situació de precarietat de les persones temporeres els porta en molts casos a renunciar a l’habitatge per no perdre part del jornal. És important entendre que un habitatge digne per als treballadors no pot ser condicional. Instem a modificar el marc del conveni agrari per evitar aquestes situacions.
Un altre aspecte important a tenir en compte és la falta de regularització de molts treballadors, persones migrades sense papers que acaben malvivint de treballs precaris. És necessari contemplar permisos de treball que permetin donar marcs legals i facilitats tant a les persones migrades que treballen als nostres camps com a la nostra pagesia.
Com han palesat els companys i companyes de Catalunya en Comú Podem que han participat en la roda de premsa conjunta d’aquest migdia, la situació que viuen els temporers no és pas un problema de competències sinó d’incompetències, que ateny totes les administracions. Com ha remarcat la diputada al Parlament Yolanda López “La Generalitat ha d’implicar-se i liderar la taula de treball per planificar, inspeccionar i ordenar el compliment dels acords que proposem, per acabar amb una de les cares més dramàtiques de la precarietat, que afecta la nostra pagesia”.

Roda de premsa conjunta celebrada aquest migdia a Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest