Estenem la mà al nou alcalde per defensar el benestar de la gent de Lleida

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Com ja vam fer al ple d’investidura, desitgem al nou alcalde de Lleida molta sort per afrontar 9 mesos d’alcaldia, i estenem la mà per tirar endavant mesures que millorin el benestar de la gent. En aquests primers dies hem vist com intenta desmarcar-se de Ros, i entenem que no li queda més remei que intentar-ho. Ara bé, senyor Larrosa, vostè també hauria d’entendre que la gent de Lleida té ulls i orelles, i que ha vist com vostè donava suport a totes i cadascuna de les decisions del seu predecessor, sense discutir ni un sol dels molts acords que han pres de la mà de Ciutadans i PP. Li vam preguntar al ple si continuarà el pacte amb els mateixos que ataquen el català, les llibertats, que s’alimenten de l’odi i la confrontació i que defensen que a Franco ni tocar-lo. Esperem la seua resposta.

Si deixa de banda a la dreta i passa a fer polítiques que situïn a les persones en el centre de tot, aquí ens tindrà.

Mal que li pesi, el llast de Ros l’acompanyarà aquests 9 mesos. Però és que un no es pot desprendre d’allò que ha defensat. Vostè també ha donat suport a les polítiques nefastes que han portat a un endeutament insostenible a la ciutat de Lleida. I ara, quines coses, vostè és presoner d’aquests números insostenibles i de les prioritats polítiques que s’han marcat aquest mandat, que fan inviables gran part dels projectes que vostè vol abanderar per sembrar una mica d’il·lusió entre els seus.

Com venim dient des del primer dia, insistim al sr. Larrosa i a la resta de grups polítics que el Comú de Lleida està disposat a treballar conjuntament per construir una ciutat pròspera, amable, verda i justa.

Volem treballar pels barris, volem zones verdes, habitatge accessible, volem que el carrer sigui un lloc amable on la canalla pugui jugar lliure, volem polígons industrials vius i amb serveis, volem que l’horta sigui font de treball i riquesa. Volem una relació de respecte i col·laboració amb Sucs i Raimat. Volem serveis públics, més places d’escola bressol, volem més participació ciutadana en les decisions d’aquest ajuntament. I pel que fa als impostos, qui més té ha de pagar més i no carregar més a la majoria de la gent que amb prou feines arriba a final de mes. Estenem la mà, però no confiem pas en que ens puguem posar d’acord amb qui ha presentat un pla urbanístic que pretén eliminar els parcs de la ciutat i donar una capa de ciment a tot. Si vol començar bé com a alcalde, retiri el seu POUM.

El Comú de Lleida va votar per investir d’alcalde el company Carlos González. Vam votar pel que representa el Comú de Lleida, per canviar les coses. Seguim treballant per construir una alternativa il·lusionant pel municipi que permeti a Lleida sortir del llarg hivern del postfranquisme al que ens ha sotmès el PSC.

Nosaltres seguim apostant pel camí de l’economia social i el bé comú, un camí barrat pel PSC i els seus socis.
Vostè, sr. Larrosa, mantindrà el model Ros de privatització de serveis sense cap control, amb un deute disparat i a pagar la ciutadania? Té vostè alguna solució per als preus desproporcionats de l’aigua i el deute amb Aqualia? Què farà amb els radars? Què passa amb un IBI disparat que no ens aporta serveis acords amb el que paguem?

Ens mantenim en exigir respecte als drets bàsics de ciutadania, i aquí també s’acumulen les preguntes per al nou alcalde: Seguirà menystenint els drets de les persones temporeres, dels afectats per pobresa energètica, de les víctimes de l’emergència habitacional? Seguirà menyspreant la cultura com han fet aquest mandat i els anteriors? Seguirà menystenint el teixit comercial de Lleida i abandonant al petit i mitja empresari local, impedint-los l’accés a la contractació municipal? Seguira mantenint els polígons industrials i el mercat central en una situació deplorable?

Des del Comú continuem imaginant la Lleida del futur. Treballem per construir una ciutat que respongui a les necessitats de les persones. Tenim ben clar la Lleida que volem.

I seguirem fent propostes per millorar els nostres carrers i places, els nostres parcs i el nostre medi ambient, la nostra economia i la nostra convivència, encara que vostès s’hagin especialitzat en menysprear les propostes de la resta o bé en apropiar-se-les de la pitjor manera.
Malgrat tot… malgrat tot, si volen canviar la manera de fer, aquí ens té.

Aquí ens té per parlar del que més afecta la gent, del model de ciutat, dels serveis, de la gent gran, del jovent… I ho sentim molt per la senyora Ribes de Ciutadans que segurament preferiria que ens centréssim en qualsevol altra cosa que alimenti l’enfrontament, l’odi i la divisió. Nosaltres preferim treballar en allò que la gent necessita. Li hem demanat personalment la retirada del reglament de l’aigua i que aposti per un diàleg sincer per defensar interessos dels usuaris i no de l’empresa i encara no hem tingut resposta. Seguim esperant si realment te voluntat de mà estesa i diàleg sincer.

Tota la gent que anhelem un canvi de veritat haurem d’esperar al proper més de maig. Paciència, paciència i il·lusió, esperança i determinació, que ja ho tenim aquí.

Comú de Lleida

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest