Expressem la nostra decepció davant les polítiques del govern municipal en el Ple de Política Municipal sobre l’estat de la ciutat

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat democràtica, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , .

Avui, en el marc del Ple de Política Municipal sobre l’estat de la ciutat, la regidora Laura Bergés del comúdelleida ha emès un balanç crític sobre l’actuació del Govern municipal.

Lamentablement, hem de fer un balanç negatiu de la situació actual. Continuem veient com les urgències socials, urbanes i ambientals de la ciutat no s’estan abordant adequadament. El PSC sembla mancar d’idees noves, reciclant polítiques del passat que ja hem vist que no resolen les necessitats de la ciutat“, ha declarat Bergés.

La regidora ha subratllat els problemes persistents que afecten diversos barris de Lleida, fent èmfasi en la degradació dels barris del centre de la ciutat, mentre es desenvolupen nous barris i grans projectes als afores de Lleida. “Ens trobem davant d’un greu problema de degradació de la qualitat de vida en molts barris, amb una pobresa molt preocupant i una falta alarmant de cohesió social“, reclamava la regidora.

Bergés també ha expressat preocupació per la deterioració urbana que s’observa a diversos punts de la ciutat. “Mentre la degradació urbana avança i la cohesió social es dilueix, no podem esperar tenir una ciutat més neta ni més segura. Aquesta problemàtica s’està estenent més enllà dels barris tradicionalment afectats com el Centre Històric i la Mariola, abastant ara zones com el Clot, l’Escorxador i els Instituts Sant Ignasi, entre altres“, afegia la regidora.

La regidora del comúdelleida ha destacat la falta de recursos essencials per millorar la situació. “És positiu veure algun avanç com el nou model d’atenció a la infància, però ens preocupa la manca de visió comunitària en altres àmbits clau com el pla de seguretat i el model de participació ciutadana, que sembla retrocedir cap a formats menys efectius i participatius.

Un dels punts crítics que la Laura Bergés del comúdelleida ha destacat avui és la manca d’una pota essencial en les polítiques del govern municipal. Segons Bergés, aquesta pota representa la insuficiència de recursos i suport per a educadors socials, treballadors socials, mediadors interculturals i tècnics comunitaris.

Aquesta manca és crucial per a la prevenció dels problemes socials, la millora de la cohesió comunitària i l’increment de la corresponsabilització ciutadana, elements clau per a la construcció d’una ciutat més segura, neta i inclusiva“, defensava la regidora del comúdelleida.

En resum, Bergés ha conclòs el seu discurs amb una valoració crítica del primer any de gestió municipal. “Ens trobem davant d’una decepció on, en lloc d’avançar i innovar per resoldre problemes històrics, sembla que el PSC prefereix reutilitzar solucions passades amb resultats limitats. L’immobilisme i la falta d’innovació són preocupants per al futur de la nostra ciutat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest