Expressem preocupació sobre la gestió de l’acollida de temporers a la ciutat

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat democràtica, Ciutat per treballar, Ciutat per viure, Comú de Lleida and tagged , , , , .

La regidora del comúdelleida Laura Bergés ha expressat les seves inquietuds, durant la comissió de Gestió de la Ciutat, davant la reducció de places en el dispositiu d’atenció a temporers al pavelló de la fira.

En la Comissió Informativa s’ha vist l’expedient del contracte per al dispositiu d’atenció a temporers al pavelló, que passa de 120 a 100 places, disponibles de l’1 de juny al 31 d’agost, amb un cost total de 290.737 €.

El govern no ens ha donat una resposta clara de quins altres equipaments es posaran a disposició de l’atenció a la campanya per compensar aquesta reducció de places al pavelló, per la qual cosa ens temem que augmentarà el nombre de persones pernoctant al carrer i s’incrementaran els problemes de saturació que ja té l’equipament de Jericó“, expressava la regidora Laura Bergés.

Segons les informacions donades pel regidor d’Acció i Innovació Social, en aquesta campanya es mantindrà el nombre de places disponibles en els pisos de l’EMAU que es destinen a allotjament de temporers i no es podrà disposar encara del mòdul previst a l’Horta.

El regidor ens va informar que es preveia derivar més persones a Jericó, quan es tracta d’un equipament que ja està saturat“, valorava Laura Bergés. “El govern també ha dit que està valorant altres espais que puguin acollir temporers, però entenem que difícilment se’n podrà disposar al juny si encara no ens han pogut concretar quins són aquests espais i amb quines condicions“, afegia.

El comúdelleida també ha reiterat la seva preocupació perquè no s’allargui el període d’atenció fins a meitats de setembre. “La campanya de la fruita no acaba el 31 d’agost i cada any veiem com al setembre acaben sent les entitats del tercer sector les que han d’afrontar l’atenció a aquestes persones“, explicava Laura Bergés

Pel que fa al servei de menjador que s’inclou en el dispositiu d’allotjament a la Fira, amb un cost previst de 10 € per persona al dia per l’esmorzar i el sopar, la regidora ha lamentat que el contracte no inclogui clàusules de compra de proximitat i ecològica. “Pensem que en aquest contracte, com s’ha fet en el de menjador de les escoles bressol, s’haurien pogut introduir condicions de compra de productes de l’Horta i de proximitat per garantir una dieta saludable i impulsar la demanda de productes del nostre sector agrícola“, afegia la regidora Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest