Falten polítiques de mobilitat coherents amb l’adhesió a la Xarxa de Ciutats que Caminen

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida celebra que finalment es formalitzi l’adhesió a la Xarxa de Ciutats que Caminen que ja s’havia aprovat al 2017 a proposta del grup del comú i reclama que s’accelerin els canvis en la mobilitat per donar prioritat als vianants.

«L’adhesió a la Xarxa ha de traduir-se en l’aplicació de mesures que el comúdelleida fa temps que ve reclamant i que el regidor de Mobilitat s’ha negat a implementar fins al moment», ha valorat la portaveu del comúdelleida Laura Bergés. La portaveu del comú ha recordat que «des del gener del 2020 el govern té sobre la taula un paquet de mesures que estan plenament alineades amb els principis de la Xarxa i que són de baix cost, però que la regidoria de Mobilitat no ha volgut desenvolupar».

La reducció de la velocitat de circulació del cotxes a 30km/h de forma generalitzada excepte en vies excepcionals, la declaració de zona preferent de mobilitat sostenible en zones on predominen les voreres estretes, l’ampliació de voreres en carrers estratègics, l’adequació de la freqüència semafòrica per prioritzar el pas de vianants o la creació de zones d’aparcament dissuasori, són algunes de les mesures que el govern té sobre la taula des del 2020.

El comúdelleida també va presentar esmenes a l’ordenança de mobilitat que no van ser acceptades pel govern i que figuren entre els compromisos que promou la Xarxa de Ciutats que Caminen, com  l’eliminació dels aparcament de vehicles a menys d’1,5m dels passos de vianants per millorar la visibilitat i per tant la seguretat viària.

«Totes aquestes mesures responen als compromisos que assumeixen les ciutats adherides a la Xarxa, així que esperem que el regidor Castro sigui més coherent del que fins ara ho ha estat amb els compromisos del pacte d’Entesa i les tiri endavant sense perdre més temps del que ja hem perdut», ha reclamat Laura Bergés.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest