Forces polítiques i ONGD es reuniran per sumar Lleida a la xarxa de ciutats-refugi

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

El Comú de Lleida ha convocat totes les forces polítiques de la Paeria i diferents ONGD que treballen amb persones refugiades per iniciar un treball col·lectiu per aconseguir que Lleida se sumi a aquesta iniciativa, impulsada per l’ajuntament de Barcelona.
«Són moltes les persones que no es volen quedar impassibles davant el drama humà de milions de persones que fugen de la guerra i la pobresa, i malgrat que la responsabilitat més gran correspon a la Unió Europea i el govern estatal, des dels municipis també podem aportar per pal·liar aquesta barbaritat», apunta Sergi Talamonte, regidor del Comú.

Imatge de Paolo Cuttitta a Flickr

Imatge de Paolo Cuttitta a Flickr


Lleida és una ciutat compromesa amb els Drets Humans, i, igual que es va fer amb la guerra dels balcans, ara té l’oportunitat de participar, dins les seues possibilitats, per fer més humà el destí d’alguns dels més de 4 milions de refugiats, gran part nens i nenes, que han hagut de fugir de la guerra i la fam a Síria. Localitats com Sant Feliu, Berga, Sabadell, Castelló, València o Madrid ja s’han sumat a la proposta de fer una xarxa de ciutats refugi, llençada fa uns dies per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i que es debatrà en la trobada municipalista que es fa aquest dissabte a Barcelona, on hi participarà també el Comú de Lleida.
“Urgeix que els governs, també el de Lleida, estiguin a l’alçada del que aquest drama humà requereix, en un any que paradoxalment és l’any europeu del desenvolupament“, apunta Talamonte, que afegeix: “Malgrat la promoció de la por a les persones migrades que fan determinades forces polítiques, des del Comú constatem que som moltes les persones de Lleida que no ens volem quedar impassibles davant aquest drama” i conclou “Sabem les limitacions de Lleida i som ben conscients que ha d’acollir un nombre de refugiats que pugui acollir”.
És moment que els representants polítics deixin d’omplir-se la boca de l’efecte crida i passin a fer una crida a l’afecte. Davant gasos lacrimògens, murs i filats, som molta la gent de Lleida que volem estendre la mà als que fugen de la guerra, com ho van haver de fer en el seu dia molts dels nostres avis i àvies. Unes guerres que, en gran part, i convé no oblidar-ho, són responsabilitat d’occident.
El Comú creu convenient obrir aquesta primera trobada, dijous a les 17h a la Paeria, a entitats que treballen en l’àmbit de les persones refugiades, com ACNUR i la Creu Roja, així com l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.
Així mateix, agraïm a totes les formacions polítiques la bona predisposició que han mostrat per ser en aquesta reunió, si bé, des de l’equip de govern han apuntat que encara han de valorar si prenen part en la trobada i el grau d’implicació que volen assumir en aquesta iniciativa. Confiem en comptar també amb la seua participació, necessària perquè Lleida pugui donar la millor resposta, dins les seues possibilitats, a aquesta crisi humanitària.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest