ILP de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica

Posted on Posted in Notícies.

AvuiEsPot
La PAH Lleida presenta la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica, el proper dijous 29 de gener entre les 17.30h i les 20.30h de la tarda.

A les 17.30h us convidem als actes de difusió a la plaça Ricard Vinyes, i a les 19h a la Biblioteca Pública de Lleida per la xerrada de presentació.

Davant del nombre de desnonaments a Catalunya (50 al dia) i les més de 320.000 famílies que pateixen pobresa energètica, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC impulsem conjuntament una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Parlament aprovi noves polítiques d’habitatge i pobresa energètica que facin front a aquesta emergència social.
Les 6 mesures de mínims imprescindibles que demanem en aquesta ILP per fer front al sobre-endeutament, els desnonaments i els talls de subministraments bàsics són:

  1. Mecanismes que atorguin una segona oportunitat per les persones sobre-endeutades, mitjançant dos procediments (un d’extrajudicial i un de judicial) es possibilita que les famílies puguin liquidar els deutes vinculats amb l’habitatge habitual per tal de poder començar de nou.
  2. Cap desnonament per a les famílies que no poden fer front al pagament de la hipoteca, establint l’obligació a les entitats financeres de concedir un lloguer social a les famílies en situació de vulnerabilitat.
  3. Cap desnonament per a famílies que no poden fer front al pagament del lloguer quan els propietaris siguin bancs, fons voltors o grans immobiliàries establint l’obligació d’aquests grans tenedors d’habitatges de concedir un lloguer social a les famílies en situació de vulnerabilitat.
  4. Tots els ajuts per a les famílies que no poden fer front al pagament del lloguer de pisos propietat de persones físiques. Quan el propietari de l’immoble sigui un petit propietari, en canvi, serà l’administració l’obligada de concedir ajudes perquè l’afectat pugui seguir a l’habitatge o assegurar un reallotjament adequat.
  5. Creació d’un parc de lloguer social a través del lloguer forçós dels pisos buits en poder bancs i grans tenedors d’habitatge.
  6. Impedir els talls de llum, aigua o gas que afecten a famílies en situació de vulnerabilitat i garantir el dret a l’accés a subministraments bàsics d’aigua, llum i gas de les persones en situació de vulnerabilitat. S’establirà un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per tal d’aplicar els ajuts necessaris per a evitar el tall de subministrament. Tanmateix, la contribució per part de les empreses subministradores en la lluita contra la pobresa energètica a través d’acords amb l’administració que estableixin línies d’ajut o descomptes molt significatius en el cost dels consums mínims de les persones en situació de vulnerabilitat.

http://ilphabitatge.cat/ilp-mesures-ugents-emergencia-habitacional-pobresa-energetica/
P.A.H. Lleida
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

P.A.H. Lleida
Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
Facebook | twitter | bloc
(Plaça Santa Maria Magadalena,1, al cantó de l’església)
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest