Junts posa en perill l’acord de pressupostos

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

L’incompliment dels acords en política de participació tot just mentre es presentava l’acord, posa en dubte el compromís de Junts per Catalunya amb el pacte assolit.

Tot just signat l’acord de pressupostos el comúdelleida ha vist amb sorpresa com Junts ja els estava incomplint en els aspectes referents a participació, un dels àmbits centrals en el paquet de mesures acordades amb el comú.

Amb aquest incompliment, es posa de manifest que Junts no sent com propi l’acord de pressupostos i per tant genera dubtes sobre el conjunt de l’acord, especialment en les àrees que concerneixen a aquest partit. El comúdelleida ha traslladat aquesta preocupació al govern, reclamant mesures per restablir l’acord i permetre així el vot favorable del comú.

Polítiques incongruents amb l’acord

El comúdelleida va afrontar la negociació pressupostària des de la preocupació per una acció de govern que en diverses àrees s’allunya progressivament de les polítiques de canvi establertes al Pacte d’Entesa, especialment des de la sortida del comúdelleida del govern. La poca decisió en les polítiques de mobilitat, i el canvi de rumb en polítiques de participació des que l’àrea ha estat assumida per Junts, situant un nou coordinador polític per sobre de la direcció tècnica, són dos dels aspectes que preocupaven al comúdelleida. Per això, el grup va plantejar com a elements clau per a l’acord de pressupost precisament compromisos d’acció per a un canvi en el model de mobilitat, i garanties de continuïtat de les polítiques de participació en la línia fixada pel Pacte d’Entesa.

Des de la regidoria de participació, però, no s’ha assumit l’acord, mantenint una política de desmantellament del pla pilot de dinamització comunitària dels barris de la Mariola-Turó de Gardeny, Centre Històric i Balàfia que el contradiu. En la mateixa línia, la constitució del Consell de Ciutat i l’audiència pública sobre l’atenció al sensellarisme, han mostrat també l’aposta de Junts per una participació que recorda al vell model on el protagonisme el segueixen tenint els polítics per sobre de la ciutadania cridada a participar.

Mesures per restablir la confiança

Davant aquests fets, el comúdelleida constata que Junts per Catalunya no ha assumit l’acord i reclama al govern mesures per restablir la confiança en l’acord i per garantir la reorientació de les polítiques de participació, posant-hi al capdavant persones que comparteixin i tinguin assumit el model al qual s’havia acordat donar continuïtat.

La portaveu del grup, Elena Ferre, ha assenyalat que «el govern sap que la política de participació és clau en l’acord amb el comú, i clau en un model de recuperació de la ciutat i dels barris amb més vulnerabilitat des de la implicació i col·laboració ciutadana, des de l’apoderament comunitari. No entenem que Junts bloquegi la possibilitat de l’acord de pressupostos amb un incompliment com aquest ja en el mateix moment en què s’estava signant i per això reclamem mesures clares per tornar a un escenari d’entesa».

El comú segueix compromès amb una proposta de pressupost que considera positiva per a la ciutat, però decidirà el seu vot en el ple tenint en compte les mesures que adopti el govern per mostrar la disposició real a tirar endavant les polítiques que s’hi recullen.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest