La candidata Laura Bergés proposa recuperar el control sobre els serveis públics i la municipalització d’altres

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat capdavantera, Ciutat per treballar, Comú de Lleida, Promoció econòmica and tagged , , , , .

La nostra candidata a les eleccions municipals 28M, Laura Bergés denuncia el que considera com “una aclaparadora falta de control econòmic i direcció política de les concessions dels serveis públics externalitzats” i proposa mesures per tornar a tenir el control i remunicipalitzar serveis.

Des del comúdelleida proposem un conjunt de mesures per a la municipalització de serveis, com ara el dels autobusos urbans. “Cal començar amb la redacció dels informes de modificació de modalitat de servei i contractar una consultora per acompanyar el procés de municipalització“, proposa la cap de llista.

Estudiar la remunicipalització dels serveis de cures, des del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) fins al servei de residències, com la municipalització dels centres de dia de Santa Clara i Magraners, són dues propostes més en aquesta línia del comúdelleida.

El comúdelleida prioritzem avaluar la municipalització de la gestió del cobrament de l’aigua, passant d’un sistema de preu públic a taxa municipal, “per recuperar un major control sobre el servei públic i millorar la gestió financera que permeti planificar les inversions necessàries per completar el cicle de l’aigua“, explicava Laura Bergés.

Seguint amb aquesta línia, proposem aturar el procés de licitació del servei de recollida de residus urbans, i iniciar el procés de municipalització d’aquest servei, i realitzar primer una redacció dels informes d’eficiència, eficàcia i sostenibilitat.

Cal articular serveis públics de proximitat per atendre vulnerabilitats i dependències, a més d’accessibles i universals. El futur és públic, i es conjuga amb la comunitat. “

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest