La comissió negociadora del Comúdelleida segueix treballant: Memòria Històrica, participació ciutadana, codi ètic pels càrrecs electes i seguretat

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , .

La comissió negociadora del Comúdelleida s’ha trobat avui amb ERC i Junts per seguir treballant i avançant en un acord programàtic concret que asseguri un pla de govern d’esquerres que posi les persones al centre de les polítiques de la Paeria.

En les reunions d’avui s’ha tractat la Memòria Històrica i els fets de l’1 octubre i s’ha consensuat canviar els noms de carrers vinculats a noms franquistes i crear una comissió que investigui els fets del passat 1 d’octubre a Lleida i, si cal, emprengui accions legals contra els responsables de les càrregues policials.

Pel que fa al sobiranisme, el Comúdelleida seguim recolzant, com hem fet fins ara, un marc compartit que aposti pel dret a decidir i a l’autodeterminació, pel republicanisme i la defensa de les llibertats i els drets civils, i que condemni la repressió i la violència.

Un altre tema cabdal tractat a la reunió d’avui ha estat la participació ciutadana on hem consensuat la necessitat de formular un nou reglament que afavoreixi que la participació ciutadania sigui més vinculant i executiva.

Sobre els càrrecs electes i la lluita contra les males pràctiques, s’ha acordat la confecció d’un codi ètic o codi d’austeritat on es regulin els regals, convits i altres elements atribuïts històricament als càrrecs públics, com per exemple el cotxe oficial.

També hem abordat el capítol de la seguretat on hem coincidit en l’aposta per un model de policia de proximitat que vagi acompanyada d’un increment del nombre d’efectius de Guàrdia Urbana. També hem acordat repensar la figura d’agent cívic i impulsar la figura d’un agent de carrer format i preparat per atendre processos de mediació entre veïnes i veïns.

(Foto de la primera trobada amb ERC).

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest