La Generalitat admet que no està justificada la revisió anticipada del POUM que fa l’equip de govern

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida va presentar al juliol un recurs contenciós administratiu contra l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) perquè el seu avançament no compleix els requisits legals. En una resposta parlamentària a CatECP, la Generalitat torna a donar la raó al Comú de Lleida: el Planejament General és vigent fins al 2023. Així doncs, no és cert que tingui vigència fins 2019, com l’equip de govern ha dit, ni tampoc que compleixin els supòsits de revisió previstos al propi Pla General Urbanístic. El Conseller de Territori Damià Calvet respon: “Als arxius del Departament de Territori i Sostenibilitat no hi consta cap sol·licitud municipal ni autorització del Departament que permeti iniciar el tràmit de revisió anticipada pel planejament vigent a Lleida“. Aquí la resposta completa:

Es confirma doncs que no hi ha motius tècnics ni jurídics que justifiquin la revisió anticipada del planejament atès que no han transcorregut els 20 anys de vigència (d’acord amb l’article 4 del Pla vigent). Ni tampoc s’ha demanat l’autorització corresponent al conseller (d’acord amb l’article 95.4 del TR de la Llei d’urbanisme 1/2010). Una revisió anticipada requereix l’autorització de la Conselleria de Polítiques Territorials i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (d’acord amb el que disposa l’article 95.2 del Text Refós de la Llei 1/2010 d’urbanisme).

El Pla General de Lleida (publicat al DOGC núm. 3924 del 14 de juliol de 2003) té una vigència indefinida, si bé és revisable pel transcurs de 20 anys des de la seva entrada en vigor. El termini temporal fixat venç el 14 de juliol de 2023. Així doncs, les previsions del Pla General no justifiquen la revisió del planejament atès que no es compleix en cap dels supòsits previstos (a l’apartat 2 de l’article 4 del Pla General vigent).

La revisió del Pla General de Lleida és nul·la de ple dret com ja vam advertir al ple d’aprovació inicial del 25 d’abril i el Comú ha presentat una demanda judicial davant del TSJC per “aturar el POUM” el passat 30 d’octubre de 2018.

No deixa de sorprendre la resposta de l’alcalde de Lleida, que ahir mateix deia que el conseller “no ha estat ben assessorat”.

El POUM, un fre al desenvolupament de Lleida i a la qualitat de vida de la gent que hi viu

El Comú considera que la proposta del nou POUM és un greu atac al desenvolupament de Lleida, al seu futur i a la qualitat de vida dels seus habitants:

  • Preveu una ciutat amb menys zones verdes i espais públics de menys qualitat, permet un excés d’habitatges i noves zones urbanes d’alta densitat, afavorint les grans constructores en detriment de la qualitat de vida de la ciutadania.
  • Agreuja els problemes de mobilitat del municipi i no soluciona els actuals.
  • Projecta més densitat urbana als nous barris i posa en marxa un procés especulatiu i de degradació econòmica i social als actuals barris de la ciutat i de l’Horta de Lleida.
  • Indica la implantació de tres grans centres comercials a l’extraradi que buidaran l’activitat comercial el centre de la ciutat i l’eix comercial.
  • Redueix les alçades permeses de milers d’edificis ja construïts als barris actuals, sense cap justificació tècnica o social, provocant una pèrdua de valor dels habitatges afectats, un impediment per la seva rehabilitació i a la llarga una degradació i envelliment pel fre a la renovació dels barris de l’eixample de Lleida, el Secà i la Bordeta.

Respostes Parlament POUM Lleida 9 novembre

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest