La Marea Blanca a la UdL

Posted on Posted in Notícies.

La comissió delegada del Consell de Govern de la UdL debat si aquesta ha de formar part dels òrgans del consorci

La Marea Blanca ha participat de la reunió de la comissió delegada del Consell de Govern de la UdL que ha debatut si aquesta ha de formar part dels òrgans del consorci. La intervenció de la Marea s’ha centrat en defensar els 15 arguments per rebutjar el consorci, emfatitzant que el consorci permetrà escapar, en allò substancial, al dret administratiu, que la fiscalització posterior de les despeses (i no anterior com ara), que generarà duplicitat de càrrecs i que afavorirà l’opacitat en la gestió.
Alhora, han exposat que els estatuts són ambigus, massa genèrics i permeten l’entrada de capital privat a la gestió de la sanitat pública. Finalment, la Marea ha recordat que l’Oficina antifrau de Catalunya està investifant nombrosos consorcis i fundacions i destaca que són l’instrument de gestió més opac. També ha defensat que cal mantenir l’estructura de l’ICS i la gestió en clau territorial.
mareaUdL
Altres companys del moviment sindical han apuntat que el consell clínic estarà format per càrrecs nomenats a dit i que el consorci precaritzarà els treballadors, recordant que els treballadors funcionaris i estatutaris quedaran en situació d’extinció (s’amortitzen llocs de treball) i perdran els drets de promoció. Finalment, s’ha apuntat que la UdL no aporta ni recursos materials ni humans i ens hem preguntat si assumirà responsabilitat civil si s’escau.
Des de la Marea s’apunta que els hauria agradat poder contrastar els arguments directament amb els responsables polítics, que han entrat posteriorment a la reunió i han tingut el dret de rèplica als nostres arguments sense la nostra presència. No obstant, valoren positivament que la polèmica entorn el Consorci hagi irromput a la comunitat universitària i al Consell de Govern.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest