La Paeria adverteix a un fons voltor que serà sancionat si no atura el desnonament previst dilluns a una família vulnerable

Posted on Posted in Ciutat per viure, Ciutat valenta, Notícies and tagged , .

L’Ajuntament de Lleida ha instat al fons d’inversió Gramina Homes, a través d’un burofax, a que suspengui el desnonament previst per al proper dilluns 22 de juny a una família de Lleida en situació vulnerable. L’ajuntament exigeix a aquest fons voltor l’oferta de lloguer social preceptiva, tal com marca la llei als grans tenidors. “Arribarem on calgui per defensar els drets dels veïns i veïnes de Lleida, si convé imposant sancions als fons voltors o entitats bancàries que se saltin les Lleis d’habitage de Catalunya” ha avançat el regidor d’Habitatge Sergi Talamonte, qui ha afegit: “Posem les persones en primer lloc, per sobre de qualsevol interès econòmic de grans tenidors, i defensarem el dret a l’habitatge amb totes les eines que tenim a l’abast”.

La Llei 18/2007 de Dret a l’Habitatge defineix com a habitatge buit aquell que ha ha estat permanentment desocupat, sense causa justificada, durant més de 2 anys, i adverteix que, en habitatges buits, s’ha de mantenir la funció social també en aquells que hagin estat ocupats sense títol habilitant. Seguint les potestats que atorga  l’esmentada llei als municipis, la Paeria ha comprovat aquesta situació anòmala i l’incompliment de la funció social per part del gran tenidor Gramina Homes. Per això la Paeria insta aquest fons voltor a suspendre el desnonament i requereix formalment que en el termini màxim d’un mes adoptin les mesures necessàries per complir la funció social. En cas contrari estaríem davant una vulneració de les lleis d’habitatge esmentades, podent arribar a la imposició de multes amb possible expropiació forçosa i sanció si hi ha una infracció.

Les administracions locals fan tot allò possible per revertir aquesta situació d’emergència habitacional, utilitzant al màxim els limitats recursos econòmics, humans i legals disponibles per defensar els drets de les veïnes i els veïns: assessorant i intervenint des de l’Oficina Local d’Habitatge i frenant, si convé amb sanció, els usos antisocials de la propietat, com ara els pisos buits d’entitats financeres.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest