La Paeria anuncia que paralitza Torre Salses mentre aprova les mesures urbanístiques que el fan possible

Posted on Posted in Ciutat per treballar, Ciutat valenta, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , .

El Comú reclama al Govern valentia i fets reals per aturar definitivament Torre Salses i que es deixi de maquillatges de curt recorregut.

La premsa va comprar ahir el titular de la nota de premsa de l’Ajuntament: La Paeria atura Torre Salses!
Però si anem a veure els expedients que es van aprovar a la Junta de govern local, el titular ben bé podria ser: La Paeria aprova definitivament el pla de reparcel·lació que fa possible Torre Salses

Mesures per maquillar l’aprovació definitiva del pla que fa possible Torre Salses

Perquè ahir van passar dues coses a la Junta de Govern Local.

D’una banda, es va aprovar definitivament el tràmit urbanístic de reparcel·lació de la zona SUR42, que és el que li dona dret a l’empresa a desenvolupar el seu projecte comercial en aquesta zona.

De l’altra, es van aprovar dos expedients que li posen algun contratemps a Eurofund, però que en cap cas anul·len els drets que l’empresa té i que podrà reclamar legalment. La junta de Govern acordava que els expedients d’ocupació directa i convenis de cessió anticipada vinculats al vial que ha de donar accés al centre comercial, estaven caducats. I s’informava que l’ajuntament no té diners per fer les actuacions vinculades a aquest vial. Cap d’aquestes decisions modifica el pla urbanístic que permet que es faci un centre comercial a Torre Salses. Cap rescindeix el conveni que tenia l’ajuntament amb Eurofund per fer el vial. Sí que poden alentir el procés i fer-lo més car per a l’empresa.

El centre comercial d’Eurofund pot tirar endavant

Així doncs, Eurofund haurà de reclamar que la Paeria reactivi les expropiacions per a fer el vial, que han caducat per inacció de l’ajuntament però que continuen estant contemplades al pla urbanístic i al conveni que segueix en vigor. Eurofund haurà de posar més diners sobre la taula per suplir la falta de fons de l’ajuntament, quelcom que ja s’havia ofert a fer. Però Eurofund podrà reclamar el seu dret a fer el centre comercial i pot demanar el permís d’obres, perquè així està previst en l’expedient de reparcel·lació del SUR-42 que ahir es va aprovar definitivament.

Ahir el govern de la Paeria va saber evitar el titular «aprovat definitivament el pla que fa possible Torre Salses» i va col·locar el seu relat a les portades «Paralitzem Torre Salses». Sincerament ens agradaria que aquest segon titular fos cert. La realitat però, és que els instruments urbanístics que fan possible Torre Salses no s’han modificat i per tant el projecte del centre comercial queda pendent de la voluntat de l’empresa de tirar-lo o no endavant. Perquè les decisions d’ahir no revoquen el seu dret a fer-lo.

Per això, el Comú ja va rebutjar aquesta línia de treball estant a govern, perquè no atura definitivament el projecte sinó que només n’allarga els terminis per fer-lo realitat.

 

Més informació:

Els titulars de premsa:

Segre: La Paeria paralitza el pla comercial de Torre Salses de Lleida al declarar caducats tràmits del 2019

La Manyana: La Paeria ‘atura’ el projecte del parc comercial de Torre Salses perquè no es pot fer el nou vial

La línia de treball que ha defensat el comú per aturar realment Torre Salses:

El Comúdelleida reclama el compliment del pacte de govern per aturar Torre Salses i exigeix responsabilitats a la regidoria d’urbanisme

Celebrem els avenços per aturar Torre Salses i fem públic l’informe que determina nul·litat de ple dret del Pla Parcial Sur 42

La resposta de la comissió assessora de la Generalitat no descarta que es pogués fer una revisió d’ofici de l’expedient de Torre Salses

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest