La Paeria diu “no tenir constància” de qui és responsable d’un abocament de tuberies de fibrociment cancerígen en un espai municipal

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

El Comú de Lleida va preguntar en el Ple del mes de juliol qui era el responsable de l’abocament incontrolat de tubs de fibrociment cancerígens a les instal·lacions municipals de la Caparrella. La Paeria ha respost per escrit la pregunta en el darrer dia de termini que tenien per fer-ho, divendres durant el ple, amb aquesta argumentació:
“Al nostre expedient 933/2015 no tenim constància de qui és el responsable de l’abocament de tubs de fibrociment a les instal·lacions de la Caparrella. Només tenim constància de que s’han retirat i s’ha gestionat per un gestor autoritzat”.
El Comú va denunciar el passat 27 d’abril al Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) un possible delicte mediambiental en comprovar que hi havia desenes de tubs amb amiant, i fragments de molts més tubs, amuntegats en un descampat de propietat municipal i d’accés públic a la Caparrella.
IMG_7712
Tres mesos després, a través del Decret d’alcaldia 3163, vam tenir coneixement que la Paeria ha pagat 5.931,13 € per la retirada d’aquests tubs.
Considerem molt greu que la Paeria digui que no sap qui és el responsable i ni tan sols mostri cap voluntat d’esbrinar-ho quan estem parlant d¡un abocament d’una substància cancerígena, que pot tenir greus afectacions per la salut pública i que ha tingut lloc en un espai públic freqüentat diàriament pels treballadors de la brigada i per treballadors i visitants dels espais colindants com, per exemple, Les Carmelites descalces o la gossera municipal, propietat de la Paeria, davant la brigada municipal a la Caparrella.
“Entenem que si l’ajuntament diu que no sap qui ha estat el responsable serà perquè ho ha fet algú extern a la Paeria. Aleshores, qui desmunta tubs que provenen de la xarxa d’aigua potable de Lleida si no és el propi ajuntament?” pregunta a la Paeria el regidor del Comú Sergi Talamonte, que ha afegit “No entenem a què espera la Paeria per obrir un expedient i resoldre tots els interrogants que hi ha sobre aquesta qüestió”. Davant la falta de respostes a qüestions tant rellevants, el Comú tornarà a preguntar a l’equip de govern el motiu pel qual no mostren voluntat en depurar les responsabilitats al voltant d’aquest abocament.
IMG_7696

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest