La Paeria elimina a partir de setembre la utilització d’ampolles i gots de plàstic d’un sol ús a totes les regidories

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , , , .

Amb l’objectiu de minimitzar la producció de residus i avançar cap a un model de ciutat més sostenible, l’Ajuntament de Lleida deixarà d’utilitzar ampolles i gots de plàstic a totes les reunions que tinguin lloc a les dependències municipals.

Aquesta iniciativa de la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica, amb el regidor i Tinent d’Alcalde el Comúdelleida Sergi Talamonte, busca que a partir d’ara sigui obligatori el consum d’aigua en gerres i gots de vidre reutilitzables i, quan no sigui possible utilitzar el vidre, el consum d’aigua s’haurà de fer en gots de cartró biodegradable i compostables.

L’actuació s’emmarca en el compromís de fer de la Paeria una institució sostenible i alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i permet avançar-se a la incorporació de la nova normativa europea de 2019 relativa a la reducció de l’impacte de determinats productes de plàstic en el medi ambient.

Seguim avançant per reduir el consum dels envasos d’un sol ús, augmentar-ne el reciclatge i buscar materials més sostenibles. Els propers dies es procedirà a enviar una carta a tots els departaments municipals per tal d’informar sobre la nova iniciativa i donar unes setmanes per adaptar-se a les noves directrius de funcionament.

Sergi Talamonte ha explicat que Lleida té un model global de sostenibilitat que s’està implantant a poc a poc i que passa, entre altres, per la implantació de millores en la recollida de residus i un model d’estalvi energètic en les dependències municipals. També cal destacar, en aquest sentit, l’aplicació de mesures d’adaptació al canvi climàtic i la minimització d’emissions, la promoció de les energies renovables i l’eficiència energètica o les millores en la conservació dels espais naturals, etcètera.

A banda, remarcar que a començaments de l’any 2017 l’Ajuntament de Lleida va decidir implantar de manera progressiva, en totes les regidories i dependències municipals, un sistema de recollida selectiva de residus que permet separar l’orgànica, els envasos, el vidre, el paper i la resta. Lleida té implantada la recollida selectiva de les cinc fraccions des de l’any 2007.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest