La Paeria engega la plantació de 1433 arbres i un miler d’arbustos

Posted on Posted in Ciutat per viure and tagged , .

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la campanya de plantació d’arbrat d’aquest hivern, que serà la més ambiciosa dels últims anys, ja que es preveu la plantació d’un total de 1.433 arbres i un miler d’arbustos distribuïts per la ciutat​ majoritàriament i una part pel camí del riu.

Aquesta setmana està previst plantar un total de 145 unitats a les avingudes de Madrid i Miquel Batllori i al barri de Vila Montcada. Arbres de gran port, per carrers amples, que contribuiran a millorar el paisatge i a donar una bona ombra a l’estiu. El nou arbrat s’anirà plantant a mesura que arriben els subministraments.

A més, a partir de dilluns vinent, es plantaran 32 arbres més, ​per reposar faltes a escocells, que estan distribuïts per tota la ciutat que s’havien de plantar l’hivern passat, però que es van haver de posar en testos davant la impossibilitat de completar la plantació a temps ​degut al confinament.

Des de mitjans de gener s’estan duent a terme també les tasques d’arrabassament dels escocells, que és necessari fer abans de reposar els arbres, ja que elimina del clot les restes vegetals com les arrels i la soca de l’arbre anterior, per poder fer la nova plantació.

El tercer tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, ha destacat la importància d’impulsar la plantació d’arbrat a la ciutat, ja que “és necessari per millorar la qualitat i el confort de l’espai públic, augmentar l’ombra als carrers reduint l’efecte d’illa de calor, promoure la captació de CO2 i per a lluitar contra el canvi climàtic”.

Inici plantacio 1433 arbres gener 2021 1

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest