La Paeria envia els primers 713 requeriments a bancs i immobiliàries amb pisos buits perquè compleixin la llei

Posted on Posted in Ciutat valenta, Paeria and tagged , , .

Si un gran tenidor no justifica la desocupació de l’habitatge, es declararà en situació anòmala, s’activarà el cobrament del recàrrec del 50% de l’IBI i es posaran en marxa les actuacions previstes a la Llei.

S’enviaran 563 requeriments més a particulars amb habitatges desocupats durant més de 2 anys.

Tant a empreses com a particulars se’ls oferirà l’opció de cedir els habitatges desocupats a la Xarxa de Mediació per gaudir d’un estalvi del 90% de l’IBI.

La Paeria ha enviat en les darreres setmanes un total de 328 requeriments a habitatges d’entitats financeres, inscrits al Registre d’Habitatges Buits i Ocupats de la Generalitat (RHBO), perquè indiquin quines actuacions han pres per evitar la desocupació de l’habitatge. Les properes setmanes està previst enviar 385 requeriments més a habitatges amb consum anòmals de subministres o sense contracte d’aigua, fins a sumar un total de 713 requeriments a entitats financeres i immobiliàries.

«En cas que un gran tenidor no justifiqui la desocupació de l’habitatge, aquest es declararà en situació anòmala, s’activarà el cobrament del recàrrec del 50% de l’IBI i es posaran en marxa les actuacions previstes a la Llei de Defensa de l’Habitatge, Multes, Sancions i Expropiacions» ha avançat el regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte. «Fem complir la llei i treballem, malgrat els recursos limitats que tenim els municipis, per revertir els efectes devastadors que està tenint una emergència habitacional empitjorada per la Covid».

Talamonte ha explicat que també està previst enviar 563 requeriments més a persones físiques (particulars) perquè indiquin les raons de la desocupació del seu habitatge, només en els casos en que el pis ha estat desocupat de forma permanent durant més de dos anys. La Paeria informarà als particulars que es trobin en aquesta situació, i també als bancs i les immobiliàries, que tenen l’opció de cedir l’habitatge a la Xarxa de Mediació i gaudir d’un estalvi del 90% en l’IBI, tal com es va aprovar al més de setembre. En cas que algun particular persisteixi en mantenir desocupat un habitatge, aquest es declararà en situació anòmala i s’indiciaran les actuacions que la llei preveu.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest