La Paeria i Aqualia signen un conveni per protegir el dret de tothom a l’accés a l’aigua

Posted on Posted in Ciutat democràtica, Ciutat valenta and tagged , , .


Després de molts mesos de treball, la Paeria i Aqualia han signat un conveni de col·laboració i corresponsabilitat en la lluita contra la pobresa energètica. “Protegim un dret fonamental: la gestió de serveis bàsics i dels béns comuns, com l’aigua, ha d’obeir a les necessitats de la gent, i -de forma especial- a les persones i famílies en situació més desafavorida” ha remarcat el Tercer Tinent d’alcalde, Sergi Talamonte.

L’acord garantirà el servei bàsic de subministrament d’aigua i clavegueram. Adapta el servei a les necessitats i capacitats de les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió residencial, fent que ningú quedi exclòs del servei per raons econòmiques. Aqualia no realitzarà cap tall de subministrament a cap persona o unitat familiar fins que no s’hagi aplicat el protocol previst en el Conveni.

S’evitaran sempre els talls a persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió residencial; aquestes persones es beneficiaran del nou Fons Municipal de Solidaritat de 100.000 euros anuals, a través del qual se’ls concediran ajudes a fons perdut per a fer front al pagament de factures.

Signatura conveni amb Aqualia

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest