La Paeria ja ha gastat més de 120.000 euros en un projecte del parc Barrufets «caduc, inviable i irresponsable»

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , , , .

El Comú de Lleida denuncia que el projecte de Parc dels Barrufets a les Basses ha costat ja als lleidatans 123.806,3 euros tot i que ni de bon tros és una realitat, i malgrat no comptar amb el consens social que entenem necessari en un projecte que afecta un espai públic i que vol moure prop de 50 milions d’euros. La candidatura ciutadana del Comú, que aquesta setmana celebra les primàries, valora l’aprovació a corre-cuita del plec de clàusules com un gest electoral unilateral del senyor Àngel Ros, una fugida endavant sense cap fonament i un autèntic despropòsit social i econòmic, amb l’afegit que ni tan sols s’ha fet la necessària aprovació del PGM que es requereix prèviament. Els 21.767 euros que costarà la redacció del plec se sumen a la resta de despesa que hem conegut, i que desglossem a continuació.
Ros va reconèixer al ple de novembre que hi havia 50.000 euros de despesa que responien als estudis de mercat i presentacions i “books” que es van aprovar per decret 11 de juny de 2014. Cal afegir encara altres pagaments vinculats als estudis previs de les Basses, a través de la Fundació del Paisatge Urbà.

CONCEPTE IMPORT (amb IVA)
Contracte menor recerca inversors 16.032,50 €
Contracte menor orientació urbanística 11.192,50 €
Contracte menor estudi mercat 20.364,30 €
Fundació del Paisatge Urbà a O PARTNERS, SL. 16-7-12 10.890,00 €
Fundació del Paisatge Urbà a O PARTNERS, SL. 20-6-13 18.150,00 €
Fundació del Paisatge Urbà a O PARTNERS, SL. 20-6-13 18.150,00 €
Fundació del Paisatge Urbà a O PARTNERS, SL. 20-6-13 7.260,00 €
Redacció del plec de clàusules 26-3-15 21.767,00 €
TOTAL 123.806,30 €

El Ple d’aquest divendres vol escenificar el vist-i-plau a un projecte anacrònic, irreal i que no respecta la veu ciutadana expressada, per exemple, en l’audiència pública. Un projecte inviable i irresponsable que defensa un model d’urbanisme ja caducat. El final de l’expansió immobiliària i del creixement de l’economia i la generació de plusvàlues són història i, malgrat aquesta enèsima mostra de magalomania de l’actual alcalde, no tornaran.
Davant aquesta insensatesa, i acostumats com estem a que la ciutadania hagi de pagar a posteriori els despropòsits de gestió dels seus governants, el Comú pregunta: Quin cost tindria per a la Paeria si finalment no es fa res? En aquest supòsit, hi hauria alguna penalització per a la Paeria? Hi haurà algun mecanisme per tornar enrere si un futur govern de la paeria revoca la concessió per 50 anys?

Les Basses Foto Josep Ramon Mòdol

Les Basses (Foto Josep Ramon Mòdol)

El Comú dóna suport a la ILP d’habitatge

La PAH ha presentat aquesta moció a instància pròpia al Ple de la Paeria de demà amb l’objectiu que es debati i s’aprovi.
El Comú considera poc ètic que, en plena emergència habitacional, l’equip de govern s’inventi una ordenança fiscal light per multar bancs amb pisos buits. Però encara ens sembla més reprovable que, un any després, l’equip de govern no hagi obert ni un sol expedient per cobrar la taxa de 822,25 euros a cap entitat financera, fet que evidencia, com el Comú ha denunciat, la connivència de l’actual Paeria amb la banca.
Considerem de rebut atendre la petició de la PAH de declarar Lleida lliure de desnonaments i en defensa activa del dret a l’habitatge, així com donar suport a la proposta de Iniciativa Legislativa Popular per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica presentada al Parlament de Catalunya per l’Observatori DESC, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. Entenem que correspondria a un govern obert a les demandes socials i a les necessitats més peremptòries habilitar els espais municipals i oferir els mitjans materials necessaris per a facilitar la recollida de signatures de la ILP, i convocar la Taula d’emergència de l’habitatge per proposar l’organització d’actes i accions de difusió i suport a la ILP.

Candidats i candidates a les primàries del Comú

Candidats i candidates a les primàries del Comú


La candidatura ciutadana del Comú traurà aquest dissabte al carrer diverses parades perquè durant tot el dia la ciutadania pugui participar presencialment en les primàries per escollir l’ordre dels 14 candidats i candidates que s’hi han presentat. Fins demà resta oberta la votació telemàtica per a les més de 2.000 persones adherides al Comú. Més info de les primàries aquí.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest