La Paeria opta a una subvenció Feder per a instal·lar estacions de mesura de la qualitat de l’aire i poder establir rutes de baixa contaminació

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El regidor de transició ecològica, Sergi Talamonte, ha anunciat durant l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Lleida, dins les mesures d’actuació davant l’emergència climàtica, ha posat fil a l’agulla per mesurar la qualitat d’aire a la ciutat i les olors, i a partir de les dades de diferents punts del municipi, poder determinar amb exhaustivitat quina és la qualitat d’aire que respirem, quina procedència tenen els contaminants i les olors i quines mesures s’han d’aplicar per millorar la salut de la ciutadania.

La Paeria s’ha presentat a la convocatòria d’Urban Innovation Action (UIA), un programa dins els Fons Feder de la UE, i opta a una subvenció de 1,15 milions d’euros per implementar a diferents punts de la ciutat estacions per mesurar la qualitat de l’aire i les olors, una capacitat de mesura que fins ara es limita a una sola estació en tota la ciutat. En base a les mesures exhaustives, l’ajuntament establirà ​els criteris i dissenyarà 3 rutes de baixa contaminació amb unes condicions especials de vegetació, control de la humitat ambiental, paviments especials, etc… per a vianants i ciclistes, mesures que han d’anar acompanyades d’una reducció gradual de l’ús de vehicle de combustió privat en favor del transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta. Aquest projecte, liderat per l’ajuntament de Lleida, es fa en col·laboració amb 6 socis més.

Tal com estableix el pacte d’Entesa, treballem perquè la Paeria pugui informar de manera regular i rigorosa sobre l’estat de l’aire de Lleida i impulsarem de manera prioritària actuacions dirigides a disminuir el nivell de contaminació atmosfèrica. Independentment que sigui concedit l’ajut Feder demanat, treballarem per fer efectiu aquest compromís.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest